Voorbeschouwing FC Groningen-Ajax
Ajax moet het nu afmaken!

Woensdagavond speelt Ajax in een tot de nok toe gevulde Euroborg het tweede finale-duel van de play-offs tegen FC Groningen. Het eerste duel in Amsterdam werd door Ajax met 2-0 gewonnen (zie verslag). Elke uitslag in Groningen volstaat om volgend jaar de voorronde van de Champions League te mogen spelen, zolang ajax maar niet met meer dan twee doelpunten verschil verliezen. Bij 2-0 voor de FC wordt het uiteraard verlengen.

Danny Blind heeft alle vertrouwen in een goede afloop. ,,Alleen als Groningen vroeg mocht scoren kunnen we nog een lastige avond krijgen. Ze zullen vooral in het begin gaan stormen, daar moeten we op voorbereid zijn. Als we geconcentreerd blijven voetballen zal er ook voor ons gedurende de wedstrijd steeds meer ruimte komen”, aldus de coach. Hij kan tegen Groningen niet beschikken over Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Edgar Manucharyan, Hedwiges Maduro en Mauro Rosales wegens blessures. De laatste twee genoemden hopen alsnog de bekerfinale op 7 mei te halen.

VIDEOBEELDEN: Laatste training-Ajax gelooft in eigen kansen

Nourdin Boukhari en Urby Emanuelson hebben lichtere klachten en werkten met hersteltrainer René Wormhoudt disndag aan hun herstel. Boukhari had nog wat last van een tik op zijn enkel die hij vrijdag op de training had opgelopen en Emanuelson ondervond wat hinder van zijn hamstrings. Boukhari speelde de afsluitende partij echter alweer mee, met zijn enkel ging het blijkbaar al beter. Emanuelson hield zich afzijdig, maar de verdediger liet weten dat het ook met hem de goede kant op gaat. Beiden zijn dus inzetbaar. Steven Pienaar ontbreekt vanwege een schorsing.

Kansen
FC Groningen-trainer Ron Jans ziet nog kansen voor zijn ploeg, ondanks het 2-0 verlies in Amsterdam. “Ajax heeft het nog niet definitief afgemaakt. Wie weet kunnen we in de 89e minuut de 2-0 erin prikken en na strafschoppen winnen”, aldus een van de meest opvallende trainers uit de Eredivisie, dit seizoen. FC Groningen staat dit seizoen bekend om haar thuiswedstrijden. De FC is vrijwel onklopbaar. Zo merkten dit seizoen ook AZ, dat feitelijk daar uitgeschakeld werd voor de play-offs, PSV, dat er in de competitie verloor met 1-0 en Ajax zelf, dat met een 3-2 verlies nog genadig wegkwam. Groningen mist tegen Ajax alleen Paul Matthijs vanwege een schorsing.

Heksenketel
Speler van het Jaar Danny Buijs roept iedereen die in het bezit van een kaartje is gekomen op er nog één keer “een heksenketel” van te maken. “Het publiek heeft ons het hele seizoen weer tot grote hoogte gedreven. Als wij er vol voor gaan wint er niemand in Euroborg. Een tegenstander kan alleen winnen als wij een slechte dag zouden hebben. We willen het seizoen waardig afsluiten. En de hele spelersgroep en staf hoopt dat het publiek dit seizoen nog één keer tekeer zal gaan. Op die manier kunnen we op een mooie manier afscheid nemen van een fantastisch seizoen!”

Uitverkocht
De Euroborg is compleet uitverkocht. Vrijdagochtend was binnen een kwartier het hele stadion uitverkocht. Overigens hadden daarvoor al twaalfduizend seizoenkaarthouders en enkele duizenden sponsors en anderen kaarten geregeld. Fans van FC Groningen hebben de club gevraagd actie te ondernemen tegen de zwarte handel van kaarten voor dit duel. De fans balen ervan dat kaarten op sites als Speurders.nl en Marktplaats.nl voor veel geld worden aangeboden. FC Groningen gaf in een reactie aan daaraan niets te kunnen doen.Om haar supporters tegemoet te komen betaalt Ajax de kosten van de buscombi naar Groningen. De Ajacieden in het uitvak hoefden enkel het entreekaartje van € 10,70 te betalen.

Ajax favoriet bij de bookmakers, zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 34,50
Bookmakers zien Ajax als favoriet voor de winst tegen FC Groningen. Voor een zege van Ajax wordt 2,30 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,40 keer en voor een zege van FC Groningen 2,70 keer de inleg. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,30=34,50 euro. Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft, in samenspraak met AjaxF-side.NL een speciale actie dat als je je via

Related posts