‘Ten Cate akkoord met Ajax, Ronald Koeman naar psv’

‘Henk ten Cate volgt Danny Blind op als hoofdtrainer van Ajax’. Dat meldt de regionale omroep RTV Noord-Holland op basis van een verklaring van voetbalanalist Ton Ojers zondagavond in het programma Noord-Holland Sport. De 51-jarige Ten Cate is nu nog assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Ajax laat maandag opnieuw weten niet te reageren op geruchten in de media. Vorige week meldden diverse media dat Blind aan het einde van het seizoen moet vertrekken als hoofdcoach van de Amsterdammers. Ajax liet daarop weten de technische staf na afloop van het seizoen te evalueren.

Ten Cate zelf noemde de onthulling van Ojers ‘puur speculatief’, meldt RTV Noord-Holland. De Amsterdammer werkte in het verleden onder meer als trainer voor Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, Vitesse, MTK Boedapest en NAC Breda. Eerder werd de trainer in verband gebracht met landskampioen PSV, dat na het aangekondigde afscheid van Guus Hiddink op zoek is naar een hoofdtrainer. In dat verband wordt de naam van ex-Ajaxcoach Ronald Koeman steeds vaker genoemd.

Inmiddels hebben enkele fans een site opgestart waar je een petitie kunt tekenen ‘Blind moet blijven’.

Related posts