Blind weet het zeker: ‘Nog twee wedstrijden en dan is het voorbij’

Danny Blind weet zeker dat hij zondag tijdens de bekerfinale tegen PSV voorlopig voor het laatst als hoofdcoach van Ajax op de bank zit. De oefenmeester heeft weliswaar van de leiding van de Amsterdamse club nog niets over zijn ontslag gehoord. Hij beschikt echter over voldoende aanwijzingen om te weten dat hij plaats moet maken voor een opvolger, zo meldt NOS Nieuws zojuist.

,,Het is over, dat weet ik echt zeker. Ik heb daar voldoende aanwijzingen voor. Eigenlijk wist ik zes weken geleden al dat het gebeurd was. Maar nu zijn bij mij ook de laatste twijfels weg. Nog twee wedstrijden en het is voorbij. Hoe jammer dat ook is”, aldus de oefenmeester die tot en met het volgende seizoen bij Ajax onder contract staat.

Steun fans
Ondanks dat de fans onvoorwaardelijk achter Blind staan en dat duidelijk hebben laten blijken vaart het bestuur zijn eigen koers. Het lijkt een nieuwe kink in de kabel tussen de verstandhouding tussen fans en bestuur. Een verstandhouding die toch al niet bijster goed is. Vooral voorzitter Jaakke wordt gezien als een ‘outsider’ die, arrogant als ie is, niet wil luisteren naar de fans, zo blijkt nu weer opnieuw.


Danny Blind ziet in dat het Ajaxbestuur hem uit wil kotsen

Van Geel
Technisch directeur Martin van Geel onthoudt zich van ieder commentaar over Blind en roept al weken dat hij de trainersstaf pas na de bekerfinale wil evalueren. Hij betrekt de coach echter totaal niet meer bij besprekingen over het volgende seizoen. De oefenmeester vernam vorige week via de media dat Boukhari alsnog mag blijven. Blind praat ook niet meer mee over de rechtshalf en rechtsback die Ajax wil aantrekken.

Blind spiegelde zijn sombere toekomstperspectief dinsdag na afloop van de laatste training voor de return met FC Groningen in de finale van de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. In zijn hand had de oefenmeester een brief van een boze seizoenkaarthouder uit Landsmeer. ,,Hij vond dat ik moest blijven en heeft daarom zijn jaarkaart ingeleverd.”

Wisselvallig jaar
Ajax kende in Blinds eerste volledige seizoen als hoofdtrainer een uiterst wisselvallig jaar. Zijn jonge ploeg begon met winst van de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. In de Eredivisie eindigden de Amsterdammers als vierde, waarna het Feyenoord uitschakelde in de play-offs. In de Champions League strandde het in de achtste finale op Internazionale.

Opvolger
Henk ten Cate is beoogde opvolger van Blind, zo werd eerder deze week al steeds duidelijker (zie eerder bericht). Als assistent heet Ajax Robert Maaskant, de huidige coach van RBC Roosendaal, op het oog (zie eerder bericht).

Enkele fans hebben onlangs een site opgestart waar je een petitie kunt tekenen ‘Blind moet blijven’.

Related posts