Blind heeft ‘heel slecht’ gevoel over zijn positie

Danny Blind was woensdagavond na afloop van de zege op FC Groningen (2-0) verheugd over de steun van de spelers en publiek. ,,Ze waren geweldig”, stelde de oefenmeester. ,,Maar toch weet ik nog niet of ik volgend seizoen trainer van Ajax ben. Ik heb wel een heel slecht gevoel.”

Spelers vierden de beide treffers in de armen van Blind. De ruim veertigduizend toeschouwers scandeerden de hele wedstrijd de naam van de oefenmeester die al twintig jaar bij Ajax werkt. ,,Ik weet echt niet wat het bestuur gaat besluiten”, aldus Blind. ,,Ik vind dat het bestuur achter me had moeten gaan staan. Je moet een trainer in mijn ogen altijd steunen.”

Blind: ,,Ze hadden vertrouwen in mij moeten uitspreken. Ik had het dan geen probleem gevonden wanneer ze dat vertrouwen later zouden schaden. Zo is de voetballerij nu eenmaal. Nu is het maar gissen wat ze doen. Ik weet het echt niet, maar het voelt niet goed. Dat baseer ik niet alleen op het gegeven dat ze me nu niet steunen. Ik heb ook andere aanwijzingen, maar die ga ik nu niet vertellen. Ik ga nog twee duels mijn stinkende best doen en daarna moet ik maar afwachten. Natuurlijk is dat niet leuk. Helaas kan ik die situatie niet veranderen.”

Inmiddels hebben enkele fans een site opgestart waar je een petitie kunt tekenen ‘Blind moet blijven’.

Related posts