Voorbeschouwing Ajax-FC Groningen
Sneijder inzetbaar, Trabelsi twijfel

Vanavond speelt Ajax in Amsterdam de eerste finale-wedstrijd van de play-offs tegen FC Groningen. Oorspronkelijk zou Ajax eerst uit spelen maar de gemeente Amsterdam gooide roet in het eten. Ajax moet het doen zonder Hedwiges Maduro. Hij heeft zondag tijdens de play-offwedstrijd tegen Feyenoord een beschadiging aan zijn rechterenkelband opgelopen. De verwachting is dat het herstel twee tot vier weken in beslag zal nemen. Hierdoor zal hij in ieder geval beide wedstrijden tegen FC Groningen aan zich voorbij moeten laten gaan en komt ook de bekerfinale tegen PSV waarschijnlijk te vroeg. Ajax roept alle fans op vanavond in het roodwit naar de Amsterdam ArenA te komen om de club te steunen.

Wesley Sneijder is inzetbaar tegen Groningen. Hij is opgenomen in de selectie van de Amsterdammers, omdat hij weer volop meetraint en tenminste een deel van de wedstrijd zou moeten kunnen spelen. Zdenek Grygera zit, net als Rosales en Maduro, niet bij de selectie. Hij zal zelfs de bekerfinale tegen PSV niet halen. Onduidelijk is nog of Trabelsi kan spelen.

Kaarten te koop vanaf 18:00 aan stadion
Vanaf 18:00 gaan de kassa’s aan het stadion open voor de kaartverkoop. Per Club Card kunnen twee kaarten worden gekocht. De KNVB heeft Jan Wegereef aangewezen als scheidsrechter voor de belangrijke eerste wedstrijd van de play-offs-finale tussen Ajax en FC Groningen. Vanaf de beide zijkanten van het veld zal hij bijgestaan worden door Olde Olthof en Van der Pas. Vierde official is Wiedemeijer.

Supportershome open
Burgemeester Cohen heeft vandaag besloten dat het supportershome van Ajax voor het duel tegen FC Groningen morgenavond open mag zijn. Volgens de nieuwe regels zou het home dicht moeten blijven, maar vanwege het goede gedrag van de Ajacieden in Rotterdam gaat het home morgenavond toch open. Ajaciden kunnen er vanaf 16.00 tot aan het begin van de wedstrijd terecht.

Afscheid
Na afloop van AJAX-FC Groningen zal er afscheid genomen worden van de vertrekkende Ajacieden Pienaar, Trabelsi, Yannis, Juanfran, Vonk, Galasek en Boukhari (indien hij geen nieuw contract krijgt). Tevens zullen door de supportersvereniging ook de speler en het talent van het jaar worden gehuldigd.

Ajax-Groningen live via internet
Voor diegene die, om welke reden dan ook, niet in staat zijn er bij te zijn in de ArenA vanavond is er een mogelijkheid om de wedstrijd misschien toch live te kunnen kijken via internet. Klik HIER voor meer info. Let wel op: Om de wedstrijd te kunnen volgen moet je eerst een speciaal programma installeren! Ervaring leert dat de verbinding nogal te wensen over kan laten. Heb er dus niet al te grote verwachtingen van dan kan het alleen maar meevallen!

Ajax zwaar favoriet. Zet zonder risico 15 euro in en win!
Ajax is zwaar favoriet in het thuisduel met Groningen. Toch is met een overwinning van Ajax behoorlijk wat te verdienen namelijk 1,42 keer de inleg. Ofwel als je je nu zonder risico via

Related posts