Telegraaf: ‘Blind moet weg van Ajax’ Ajax: ‘Evaluatie aan einde van seizoen’

Danny Blind vertrekt na dit seizoen bij Ajax, zo meldt De Telegraaf op de dag van een, voor de club, cruciale wedstrijd. De clubleiding heeft, volgens de krant, gekozen voor een drastische koerswijziging en breekt opnieuw voortijdig met een hoofdtrainer. De clubleiding wilde gisteravond laat nog niet officieel reageren op het aanstaande vertrek van Blind, die vorig jaar maart werd aangesteld. Het was de bedoeling om het nieuws stil te houden tot na de twee duels in de play-offs tegen FC Groningen en de bekerfinale tegen PSV op 7 mei.

Blind heeft inmiddels echter genoeg signalen opgevangen om te weten hoe laat het is, zo bleek gisteren. Voor het eerst sprak hij zijn ergernis uit over het feit dat de directie hem niet wenst te steunen. “Dat zou een hoop onrust wegnemen”, aldus de coach. ,,Maar ze doen het niet.”

Nabije toekomst
Aangezien Blind zelf zijn staf heeft samengesteld, weten ook Gerard van der Lem, Ruud Krol en Fred Grim – stuk voor stuk pure Ajacieden – wat er gaat gebeuren. Op de achtergrond werkt Ajax al zorgvuldig aan de nabije toekomst. De vier voorgangers van Blind, Morten Olsen, Jan Wouters, Co Adriaanse en Ronald Koeman, dienden eveneens hun contract niet uit.

Oude gerucht
De Telegraaf meldt voorts het oude gerucht dat belangrijke kandidaten om Blind op te volgen Frank Rijkaard en Henk ten Cate zijn. Beiden zijn bezig aan hun derde seizoen en zullen de top bereikt hebben indien Barcelona voor de tweede keer in zijn bestaan de Champions League zou winnen. De keus voor deze twee zou eveneens de goedkeuring hebben van de als informeel adviseur bij Ajax betrokken Johan Cruijff.

Reactie Ajax: Evaluatie technische staf na afloop seizoen
Ajax laat vanochtend als reactie op het bericht in De Telegraaf op de officiele website weten: ,,We evalueren onze technische staf na afloop van het seizoen. Voor dat moment doen wij daarover geen uitspraken. Ajax betreurt de huidige speculaties in de media die niet in het belang zijn van de club.”Afgelopen zondag werd Danny Blind in de Kuip toegezongen door de supporters in het uitvak, iets wat hem diep raakte. Het is te hopen dat Ajax deze clubman niet bij het grofvuil zet.

Related posts