Vannacht opnieuw poging tot brandstichting supportershome; daders gepakt!

De politie Amsterdam heeft afgelopen nacht in de buurt van de Amsterdam ArenA twee mannen aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting. Hun doel zou het supportershome van Ajax zijn geweest. Beide verdachten (20 en 26 jaar) komen uit Delft. Een beveiligingsmedewerker Van de ArenA zag rond 5 uur in de ochtend op camerabeelden dat twee mannen op verschillende plaatsen brand probeerden te stichten bij het supportershome.

Toen agenten bij het home, zagen zij op verschillende plekken rook omhoog komen. De politie zag tevens een auto wegrijden met daarin de twee mannen. Bij een controle troffen zij in de auto en in de kleding van de mannen materialen aan waarmee brand kon worden gesticht. De auto was voorzien van attributen van voetbalclub ADO Den Haag.

Begin vorig jaar woedde er ook een brand in het Ajax Supportershome die bleek te zijn aangestoken. Het clubhuis brandde gedeeltelijk uit. De brand ontstond op de avond dat Ajax overdag tegen ADO Den Haag had gespeeld. Supporters van de Haagse club waren niet welkom in verband met spreekkoren. De Amsterdamse politie zag toen geen direct verband met de brandstichting en de supporters van ADO.

Bron: AD
http://www.ad.nl/sport/article297663.ece

Related posts