Ajax wil toch verder met Boukhari

Ajax wil toch verder met Nourdin Boukhari. Enkele maanden geleden kreeg de Marokkaan te horen dat hij na dit seizoen moest vertrekken, maar de clubleiding is op dat besluit teruggekomen. „Nourdin is een goede voetballer die al een paar jaar op hetzelfde niveau zat. Daarom wilden we aanvankelijk verder kijken”, zegt technisch directeur Martin van Geel, die toegeeft dat de zoektocht naar een betaalbare middenvelder nog niets opleverde Van Geel: „Daar komt bij dat Nourdin ons de laatste maanden op het mentale vlak positief verrast heeft. We wisten al dat hij goed kon voetballen. Hij is mentaal echter ook heel sterk gebleken. Daarom willen we hem toch graag voor Ajax behouden.

Je moet je nooit te groot voelen om een beslissing terug te draaien. Maar ik zeg er eerlijk bij dat het de eerste keer in mijn carrière is.” Boukhari zal vanavond dan ook ontbreken bij de groep die in de laatste thuiswedstrijd afscheid neemt van het publiek: Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Tomás Galásek, Yannis Anastasiou, Steven Pienaar en Juanfrán. Ajax lichtte de optie in het huurcontract van de Spanjaard niet. „Hij is te wisselvallig geweest”, aldus Van Geel.


Nourdin Boukhari

Related posts