Voorbeschouwing Feyenoord-Ajax: Ajax verdedigt ruime voorsprong

Aanstaande zondag begint in de Rotterdamse Kuip om 12.30 uur de vierde en laatste klassieker van dit seizoen. Door de ruime 3-0 zege in de ArenA heeft Ajax zich een uitstekende uitgangspositie verworven voor deze return play-offwedstrijd. Een plek in de tweede ronde van de play-offs tegen FC Groningen of AZ is binnen handbereik en daardoor behoort kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League nog steeds tot de mogelijkheden.

Optimisme
Trainer Danny Blind heeft gewaarschuwd om geen vroegtijdige conclusies te trekken. “Natuurlijk is de 3-0 overwinning (zie verslag) een goede uitgangspositie maar het is absoluut geen gelopen koers. Het is een gegeven, maar het zegt nog niets en we hebben nog niets.” De buit lijkt door de grote achterstand van Feyenoord al zo goed als binnen en juist daarom houdt de trainer zijn spelers scherp. “We moeten waken voor een vroege tegengoal en zelf blijven voetballen. Feyenoord zal opportunistisch gaan spelen en daarin moeten wij niet meegaan.”

Het temperen van optimisme lijkt echter slechts voor de vorm. Ajax mag deze voorsprong natuurlijk nooit meer uit handen geven en bij 1 doelpunt van Ajax moet feyenoord maar liefst 5 maal scoren. Als Ajax zondag de finale daadwerkelijk bereikt, dan is de eerste wedstrijd van de finale een thuiswedstrijd (zie verslag).

Blessures/schorsingen Ajax:
Danny Blind kan nog geen beroep doen op Grygera, Sneijder en Trabelsi. Ook Steven Pienaar ontbreekt aanstaande zondag. Hij accepteerde het schikkingsvoorstel van drie duels schorsing.

feyenoord
De spelersgroep van Feyenoord heeft donderdagnacht na de 3-0 nederlaag twee praatsessies gehouden. Eerst sprak coach Erwin Koeman in de kleedkamer zijn selectie toe. Daarna gingen twaalf spelers met elkaar in gesprek. Opvallende afwezige bij het laatste gesprek was Salomon Kalou. “Ik ben blij dat de groep onderling heeft gesproken”, zegt Koeman in AD Sportwereld. “Dat daar niet iedereen bij was, wekte ook bij mij geen verbazing. Wie écht hart voor de zaak heeft zat er. “

Bij Feyenoord ontbreken Bahia en Castelen, die beiden een wedstrijd schorsing kregen voor hun rode kaart tegen Ajax.

Mirakel
Feyenoord heeft een marge van maar liefst vier doelpunten nodig om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Mocht de return van morgen onverwacht in een 3-0 overwinning voor Feyenoord eindigen, dan volgt een verlenging van twee keer vijftien minuten. Als er in de extra tijd niet wordt gescoord, zal de wedstrijd worden beslist via een strafschoppenreeks.

Feyenoord favoriet, maar liefst 52,50 euro bij zege Ajax voor risicoloze gok van 15 euro
Onze bookmaker vindt Feyenoord overduidelijk favoriet voor de zege in De Kuip aanstaande zondag, ondanks de 3-0 zege van Ajax in Amsterdam. Voor een overwinning van Ajax wordt maar liefst 3,50 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,40 keer en voor een zege van Feyenoord 1,92 keer.
Dat betekent ook dat er fors te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×3,50=52,50 euro

Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts