‘Ajax voor het blok als Groningen AZ klopt’

Ajax moet op weg naar een plek in de voorronde van de Champions League niet alleen zelf eerst Feyenoord uitschakelen maar ook nog eens hopen dat FC Groningen niet stunt tegen AZ. Want als de Amsterdammers op de Noorderlingen stuiten in de finale van de play-offs, dreigt burgemeester Job Cohen roet in het eten te gooien, zo meldt Het Parool.

Cohen heeft al een jaar geleden aangegeven dat Ajax geen thuiswedstrijden kan spelen tussen 28 april en 6 mei omdat de politie dan niet genoeg mankracht beschikbaar heeft om het duel te begeleiden. ‘Dat heeft te maken met Koninginnedag, bevrijdingsdag en dodenherdenking’, legde een woordvoerder van de gemeente uit. ‘De oplossing is er al: de wedstrijden omdraaien.’

In dat geval zou Ajax op 26 april in De Arena tegen Groningen spelen en op 3 mei uit in De Euroborg. Maar die optie ziet Ajax juist niet zitten. De club wil het recht om het laatste duel thuis te spelen – een recht dat het tegen AZ niet zou hebben – niet uit handen geven. ‘Er zijn meer data’, meent Ajax.

De KNVB biedt de mogelijkheid om uit- en thuiswedstrijden om te wisselen. Houden Ajax en Cohen voet bij stuk en kan de laatste finalewedstrijd niet plaatsvinden, dan volgt een reglementaire nederlaag voor Ajax en mag Groningen naar de voorronde van de Champions League.

Related posts