Ajax dichtbij transfer Steven Defour van Racing Genk

De kans is groot dat het Belgische talent Steven Defour komend seizoen bij Ajax speelt. Zijn club Racing Genk wil met Ajax een overstap bespreken. Dat meldt Algemeen Dagblad vandaag. Eerder uitte de Belgische club kritiek op Ajax. De Amsterdamse club zou hebben geprobeerd de speler achter de rug van Genk om los te weken. Inmiddels heeft Genk laten weten Defour te willen behouden, maar dat de mening van de speler bepalend is. Een ding staat inmiddels wel vast. Onder de 5 miljoen euro worden er geen zaken gedaan. Naar verwachting zullen de partijen pas na 5 mei de onderhandelingen definitief afronden. Defour speelde dit seizoen 22 wedstrijden voor Racing Genk. Daarin kwam de 18-jarige aanvaller één keer tot scoren. Hij heeft een contract tot 2007 bij de Belgische eersteklasser.

Eind november 2005 mellde wij al dat Ajax-scouts de verrichtingen van Defour volgden (zie bericht). Ondanks dat zijn Belgische voorgangers Sonck en Soetaers het niet hebben gered in Amsterdam, ziet het 18-jarige talent van Genk een overgang wel zitten. In Het Volk zegt hij: ,,Ik denk dat de kans van slagen vooral te maken heeft met je manier van voetballen. Het spel van Ajax ligt me. Mocht het ooit tot een transfer komen, dan heb ik zeker een kans van slagen. Als er geen akkoord komt, ga ik daar niet moeilijk over doen. Links en rechts hoor ik dat het te vroeg is om weg te gaan, maar als je je klaar voelt, is het nooit te vroeg.”

Aad de Mos noemt het RC Genk-talent in de Belgische media een “typische Ajacied”. Ajax wil ooralsnog slechts één miljoen op tafel leggen, maar volgens De Mos zou Ajax zelfs zes miljoen voor zo’n speler over hebben. ,,Defour kan het niveau wel aan. Hij is een typische Ajacied zoals Kieft, Ibrahimovic en Huntelaar. Ajax heeft 6 miljoen euro over voor zo’n speler”, zo vertelde de oefenmeester in de Gazet van Antwerpen.

Related posts