Voorbeschouwing Ajax-AZ

Zondag speelt Ajax thuis de zoveelste uiterst belangrijke wedstrijd. Doordat Ajax van de laatste 4 competitiewedstrijden er niet 1 winnend wist af te sluiten is deelname aan de play-offs nog steeds niet zeker. Voorronde Champions League halen is een must en ook het pakken van een (troost)prijs, in dit geval de beker, is 1 van de doelstellingen. Het kan dus nog maar dan moet er wel gewonnen worden. Om te beginnen van de huidige nummer 2 van de ranglijst AZ.

Play-offs
Heerenveen lijkt door het gelijkspel tegen feyenoord (1-1) bijna kansloos voor deelname aan de play-offs. p$v speelt zondag thuis tegen Groningen en heeft aan 1 punt genoeg om het kampioenschap te behalen. Daarom en vanwege de vaak mindere uitresultaten van FC Groningen ligt het voor de hand dat p$v deze wedstrijd weet te winnen. Met een overwinning op AZ zou Ajax dus wat meer lucht kunnen krijgen. Eenvoudig zal dat gezien de personele bezetting niet zijn. Trainer Danny Blind kent grote defensieve problemen en mist ook nog zijn twee aanvallende middenvelders.

Geblesseerden/schorsingen
Hij kan niet beschikken over Emanuelson, Grygera, Pienaar en Sneijder. Of rechtsback Trabelsi kan spelen wordt pas zondag beslist. Juanfran ontbreekt vanwege een schorsing. Heitinga is weer inzetbaar bij Ajax. De verdediger lijkt voldoende hersteld van een nierkneuzing die hij in februari opliep in de Champions Leaguewedstrijd tegen Internazionale.
Trainer Louis van Gaal van AZ kent nauwelijks blessureleed. De oefenmeester twijfelt alleen nog over de inzetbaarheid van Opdam. Hij heeft in De Zeeuw een goede vervanger.

AZ
Louis van Gaal zegt zijn sportieve plicht te vervullen, ondanks dat het voor zijn club ook beter zou zijn dat Ajax de drie punten pakt. “Het winnen van de wedstrijd leeft, niet het feit dat Ajax uit de play-offs geknikkerd kan worden. Winnen kan voor ons nadelig zijn met het oog op Europees voetbal, maar die gedachte leeft helemaal niet. Ik ben een winnaar. En ik weet dat de spelers er ook zo over denken.” “Het is een duidelijk verhaal: Ajax moet en wij mogen. Het zal voor mij een speciale wedstrijd worden, maar ik denk dat dit nog meer geldt voor Kenneth Perez, Pius Ikedia, Tim de Cler en Shota Arveladze, ik ben toch een stuk afhankelijker langs de kant, zij komen echt in actie,” aldus Van Gaal.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Bookmakers zien Ajax als favoriet voor de winst tegen AZ. Voor een zege van Ajax wordt 2,20 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,35 keer en voor een zege van AZ 3 keer de inleg. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,20=33 euro

Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft een speciale actie dat als je je via Zie verslag

De KNVB heeft P. Vink aangewezen als leidsman voor het duel in de ArenA. De heren Inia en Rutgers zijn zijn assistenten. Het duel begint om 14:30 uur.

Historie laatste vijf edities:
2000-2001 27-05-2001 Ajax-AZ 5-1
2001-2002 16-09-2001 Ajax-AZ 1-0
2002-2003 19-10-2002 Ajax-AZ 6-2 (3-1) Zie verslag
2003-2004 01-11-2003 Ajax-AZ 3-2 (1-2) Zie verslag
2004-2005 10-04-2005 Ajax-AZ 4-2 Zie verslag

Related posts