Tiende seizoensnederlaag
Roda nu in slotfase langs Ajax: 2-1

Roda JC heeft zondagmiddag revanche genomen voor de eerdere bekeruitschakeling door Ajax. De Limburgers versloegen in Kerkrade Ajax met 2-1. Sonko zorgde in de slotfase voor de winnende treffer. Het betekende de tiende nederlaag alweer van Ajax in dit bijna meest belabberde seizoen aller tijden!


Opkomst van beide elftallen


Een van de vele doeken uit protest tegen de stadionverboden voor Roda-fans


Klaas Jan Huntelaar kopt Ajax naar 0-1 en scoort daarmee zijn 30ste competitietreffer van dit seizoenKlaas-Jan Huntelaar kopte Ajax naar een 0-1 voorsprong. Het 30ste doelpunt van ’the Hunter’ van dit seizoen. Maar amper tien minuten later schoot Lindenbergh echter in eigen doel. Danny Blind mocht in de tweede helft niet meer terugkeren in de dugout. De coach werd in de rust naar de tribune gestuurd. Op het moment dat Luinge voor rust floot gingen drie Ajacieden af op het doel van Roda JC. het was een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Op dat moment floot Luinge af na de minuut blessuretijd die hij had aangegeven. Een woedende Blind kwam vervolgens het veld op om verhaal te halen over deze beslissing van Luinge. De scheidsrechter besloot hem vervolgens van het veld te sturen.

Luinge was toch al de gebeten hond, aangezien hij later Juanfran met rood zou wegsturen na vermeend natrappen. Ook leek hij het op Huntelaar gemunt te hebben. De Achterhoekse spits werd continu afgefloten.

Danny Blind haalde voor de microfoon van Langs de Lijn uit naar scheidsrechter Luinge. ,,Op het moment dat de 45 minuten om waren zou er nog een minuut worden doorgespeeld. De minuut was om en dan laat de scheidsrechter nog 40 seconden doorspelen met scrimmages voor onze goal. Daar kan ik alleen maar uit opmaken dat het prettig gevonden wordt als Roda zou scoren. Ik kan er mee leven dat de scheidsrechter affluit om tijd tijd is, maar ik kan niet leven met het feit dat iemand bewust door laat gaan in de hoop dat het balletje nog goed valt voor Roda JC.”

Op lossen schroeven
De vijfde plaats, die recht geeft op de playoffs voor een Champions Leagueticket, komt door het verlies van Ajax op losse schroeven te staan. SC Heerenveen verloor welliswaar gisteren ook maar FC Groningen komt door winst op Vitesse (2-1) op evenveel punten als de Amsterdammers(51).


Opnieuw verlaten de Ajacieden met hangende koppies het veld


En dus voor de zoveelste keer dit jaar met lege handen naar huis

Roda JC-Ajax 2-1 (1-1)
18. Huntelaar 0-1
27. Lindenbergh 1-1 (eigen doelpunt)
89. Sonko 2-1

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 16200
Kaarten: Rood: Juanfran Geel: Juanfran (Ajax), Bodor, Senden, Cristiano (allen Roda)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Juanfran, Galásek, Lindenbergh, Boukhari, Mauro Rosales (’80 Sarpong), Huntelaar (’86 Charisteas), Rosenberg (’61 Babel)

Opstelling Roda JC:
Kujovic, Saeijs, Senden (’74 Leemans), Kah, Lachambre, Cziommer, v.Dijk, Sérgio, Bodor, Cristiano (’76 Sonko), Cisse

Met dank aan Ajaxpride voor het fotowerk

Related posts