Voorbeschouwing Roda JC-Ajax: Winst opnieuw broodnodig

Zondag staat de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Roda JC op het programma. Een wedstrijd die extra beladen is vanwege de nog vers in het geheugen liggende halve finale in de ArenA. Roda waande zich al zowat in de finale maar moest uiteindelijk met lege handen naar huis. Klaas-Jan Huntelaar bracht Ajax met een schitterende omhaal langszij en in de verlenging maakte Ajax het karwei met 4-1 af.

Play-offs
Ajax bezet momenteel de vijfde plaats. Een plek die absoluut moet worden vastgehouden om kans te blijven maken op de voorronde van de Champions League. Directe concurrent voor de play-offs FC Utrecht heeft thuis met 3-1 gewonnen van RKC Waalwijk. Bij winst op Roda kan Ajax dus geen plaats opschuiven. Dat Heerenveen en FC Groningen hun wedstrijden gaan winnen is op voorhand geen uitgemaakte zaak. Speculeren hierover heeft ook geen zin. Er moet simpelweg gewonnen worden want nieuw puntverlies is absoluut onacceptabel.
Ook zal Roda er op gebrand zijn om voor eigen publiek iets goed te maken. Wat dat betreft staat ons een echte wedstrijd te wachten.

KJH
Klaas-Jan Huntelaar, die zoals gememoreerd met zijn magistrale omhaal in de laatste seconden van de blessuretijd scoorde in de halve finale tegen Roda, voert momenteel de ranglijst van topscorers aan met 29 doelpunten. Een 30ste treffer zal ongeacht de schoonheid opnieuw reden voor een (persoonlijk) feestje zijn.

Geblesseerden [UPDAT} Ook Lindenbergh loopt blessure op
Vandaag is bekend geworden dat middenvelder Olaf Lindenbergh tijdens de laatste training in de ArenA geblesseerd is geraakt. Of Lindenbergh inzetbaar is tegen Roda is nog de vraag. Ajax heeft A-jeugdspeler Vito Wormgoor toegevoegd aan de selectie. Gelukkig is het aantal geblesseerden verder wat afgenomen en kan Danny Blind weer beschikken over Galasek, Maduro en Trabelsi. Nog niet inzetbaar zijn Heitinga, Sneijder, Pienaar, Emanuelson en Grygera. Er zijn geen schorsingen.

,,Heitinga zal volgende week weer bij de groep trainen. Nu mag hij nog geen contact hebben. Sneijder doet grote gedeelten van de training al mee en dat breiden we per dag uit. We hebben ons geen richtlijn opgesteld, maar het zal gaan om de laatste twee, drie wedstrijden. Pienaar, Grygera en Emanuelson zijn nog iets minder ver in hun revalidatie”, aldus coach Danny Blind.

Volste vertrouwen
De trainer heeft het volste vertrouwen in het bereiken van de play-offs, terwijl Groningen en Heerenveen in de nek van Ajax ademen. ,,Ik heb altijd vertrouwen in elke wedstrijd, in elke fase. Ik ga niet doemdenken. Wij krijgen nog lastige ploegen maar dat geldt voor alle anderen die strijden voor de play-offs ook. Ik vind niet dat er extra druk bij komt. Die is er altijd wel. Druk kan ook goed zijn en gezond. Het kan het beste in de mensen boven halen.”

Roda
Trainer Huub Stevens kan niet beschikken over Oper en Van Dessel. Beide spelers zijn geblesseerd. Sonko en Vicelich zijn nog twijfelgevallen. Sergio keert terug van een schorsing. De trainer kondigde aan dat Roda JC een passend gebaar zal maken naar de supporters die, volgens Roda ten onrechte, een stadionverbod hebben gekregen van de KNVB.

Zet zonder enig risico 15 euro in op Ajax en win 31,50 euro!
Bookmakers zien Ajax als favoriet voor de winst tegen Roda JC. Toch valt er goed te verdienen bij een gokje. Voor een zege van Ajax wordt 2,10 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,40 keer en voor een zege van Roda JC 3,20 keer de inleg.

Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,10=31,50 euro. Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft een speciale actie dat als je je via Zie verslag
21-01-04 Roda JC – Ajax Eredivisie 1-2 Zie verslag
08-11-02 Roda JC – Ajax Eredivisie 1-1 Zie verslag


Related posts