Zweed ziet Ajax als de beste optie
Wilhelmsson opnieuw in beeld bij Ajax

Christian Wilhelmsson staat hoog op het lijstje van AS Monaco en Ajax. De Monegasken informeerden afgelopen week al bij de zaakwaarnemer van Wilhelmsson naar zijn voorwaarden, terwijl Ajax al met de Zweed zelf heeft onderhandeld. De voorkeur van de Zweed gaat uit naar Amsterdam of Engeland. Hij zegt dat hij beter eerst nog een tussenstap maakt bij Ajax. ,,Ik heb me laten vertellen (Zlatan Ibrahimovic en Marcus Rosenberg) dat Ajax de beste optie is voor me”.

Dat Wilhelmsson deze zomer vertrekt bij Anderlecht staat zo goed als vast. De Zweed liet in zijn contract vastleggen dat hij voor 3 miljoen kan vertrekken. Enkele clubs lijken alvast bereid dat bedrag neer te leggen. Ook Lens, Spurs, Fiorentina en Sevilla toonde al intresse in de vleugelspits.

De interesse van Ajax voor Wilhelmsson is niet nieuw: In juni 2004 toonde Ajax al interesse (zie bericht) toen de Zweed indruk maakte tijdens het EK. Destijds was hij echter zeer tevreden bij Anderlecht. In oktober 2005 werd Wilhelmsson opnieuw in verband gebracht met Ajax (zie bericht). Martin van Geel ontkende toen echter dat er interesse zou zijn (zie bericht) maar geruchten dat Ajax al gesproeken hebben met de zaakwaarnemer van de Zweed hielden aan (zie bericht).

Related posts