Ruim honderd Roda-fans kunnen WK vergeten
Combi voor uitduel tegen Roda voorkomen

Vandaag is een delegatie van Ajax, de Supportersvereniging Ajax en de politie Amsterdam afgereisd naar Kerkrade. Aanleiding voor dit late veiligheidsoverleg was de spanning die er op de ontmoeting van komende zondag was komen te staan, als gevolg van de arrestatie van 200 Roda JC-fans na verstoring van de openbare orde, afgelopen woensdag in Amsterdam.

De KNVB heeft 130 supporters van Roda JC een stadionverbod opgelegd naar aanleiding van die ongeregeldheden. Dat heeft de KNVB woensdag bevestigd. De straf geldt voor negen maanden. In die periode worden de fans niet alleen geweerd bij competitie- en bekerwedstrijden, maar ook bij duels van Oranje. Dat betekent dat de relschoppers een bezoek aan het wereldkampioenschap voetbal (deze zomer in Duitsland) ook kunnen vergeten.

De maatregel van de KNVB heeft kwaad bloed gezet bij de Roda-fans. Daardoor wilde de lokale overheid de Ajax-supporters aankomende zondag per bus bij het stadion laten komen. Omdat zowel een parkeeromwissel-procedure als een buscombi voor ons onbespreekbaar waren, is aangedrongen op een extra veiligheidsoverleg.

Besloten is dat Ajax-supporters alsnog met de auto naar het stadion mogen afreizen. Hier is echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Het omwisselen bij het uitvak moet tussen 10.30 en 12.00 uur. De auto’s dienen,zoals gebruikelijk, te worden geparkeerd bij het uitvak. Bij het stadion wordt de parkeerplaats door middel van borden aangegeven. Na de wedstrijd is er een ophoudprocedure van ongeveer 20 minuten, waarna we weer richting het noorden kunnen reizen. Ajax informeert de mensen die een omwisselbiljet hebben gekocht voor de wedstrijd nader met een persoonlijke brief.

De Supportersvereniging Ajax is blij met het besluit van de gemeente Kerkrade om de Ajacieden niet te straffen naar aanleiding van het wangedrag van de Roda-fans.

Bron: SVA

Related posts