Voorbeschouwing Ajax-NAC
Breda: volgende horde op weg naar Play-offs.

Nu het bereiken van de bekerfinale zeker is en het tot nu toe teleurstellend seizoen wellicht met een prijsje kan worden afgesloten, moet Ajax zich weer volledig richten op de play-offs om de o zo belangrijke Champions League voorronde te halen. Het winnen van de haast verloren gewaande wedstrijd tegen Roda JC zal de ploeg, ondanks het vaak niet al te beste spel, extra kracht en zelfvertrouwen geven.

Competitie
Directe concurrent FC Groningen heeft gisteren 2 punten laten liggen door niet verder te komen dan een gelijkspel uit bij NEC. Heerenveen wist daarentegen te winnen van FC Twente en doet nog volop mee. Ook van FC Utrecht, dat vandaag thuis speelt tegen Heracles Almelo, mag verwacht worden dat het deze wedstrijd weet te winnen. Kortom Ajax kan zich vandaag geen puntverlies veroorloven.

NAC Breda
NAC Breda vinden we momenteel terug op de veertiende plaats. Heracles Almelo, NAC Breda, Sparta en ADO proberen allemaal nacompetitievoetbal te ontlopen. De ploeg van Cees Lok zal zich dus niet zonder slag of stoot willen overgeven en er gebrand op zijn om een goed resultaat neer te zetten. Eerder dit seizoen won Ajax de uitwedstrijd in Breda met 0-2. Zie verslag

Geblesseerden
Op dit moment zijn er nog steeds een behoorlijk aantal geblesseerden. Danny Blind kan geen beroep doen op Emanuelson, Grygera, Heitinga, Manucharyan, Mitea, Pienaar, Vermaelen en Sneijder.

De wedstrijd staat onder leiding van Dick Jol. R. Geutjes en A. Inia zijn aangewezen als assistenten. Het duel begint om 14.30 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Maduro, Boakye, Juanfran, Galasek, (Anita), Lindenbergh, Boukhari, Rosales, Huntelaar en Rosenberg.

Laatste editie Ajax-NAC Breda:
22 augustus 2004: 6-2 Zie verslag

Related posts