Ajax niet verder dan gelijkspel tegen NAC: 1-1

Ajax heeft zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC opnieuw punten gemorst. Een week na de nederlaag bij FC Groningen kwamen de Amsterdammers niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Huntelaar opende al na twee minuten de score. Mendes da Silva redde in de 81e minuut een punt voor de ploeg uit Breda.


Opkomst van beide elftallen
Beide opstellingen


Ajax opent al vroeg de score


En weer hij!


Felicitaties voor de topscorer van Ajax


Herken de homo
Ajax op jacht naar de 2-0


Een beetje jennen


Ook kansen in de tweede helft


Ali B als toeschouwer achter het doel


Mendes heeft NAC met een fantastische uithaal naast Ajax gezet


Vreugde bij de schaars meegereisde NAC-aanhang!


En dus weer problemen voor Blind


In de slotfase raakt babel ook nog geblesseerd


De spelers van NAC krijgen plots allen de vallende ziekte


Veel toeschouwers hebben niets geleerd van afgelopen woensdag en verlaten vroegtijdig het stadion


Klaas Jan Huntelaar probeerde in de slotfase alsnog met een omhaaltje de winst te pakken


Weer puntverlies


Voor Ali’s fotoalbum. ‘Come-on Come-on steek twee vingers in je kont Come-on…’

Ajax maakte na een redelijke openingsfase een vermoeide indruk. Gedwongen door de vele blessures moet trainer Blind wekelijks terugvallen op dezelfde spelers. „En dat was vlak na 120 minuten voetballen in de beker tegen Roda JC goed te zien”, constateerde de teleurgestelde trainer van Ajax. „Te veel jongens zaten er doorheen.”

Vooral Marcus Rosenberg had het duel tot tweemaal toe al in de eerste helft kunnen beslissen toen hij vrij mocht inkoppen. De eerste kopbal raakte hij totaal verkeerd, de tweede ging via de binnenkant van de paal in de handen van de verbouwereerde Schollen.

NAC kreeg vooral in de tweede helft enkele uitstekende kansen op de gelijkmaker. Stekelenburg voorkwam met een fraaie reflex dat Jenner gelijkmaakte. Boakye, de vervanger van de moegestreden Maduro, trapte een door Leonardo ingeschoten bal van de doellijn.

Negen minuten voor tijd zette Mendes da Silva NAC alsnog naast Ajax. De middenvelder liet Stekelenburg met een prachtig schot kansloos. „Ik weet niet of ik blij of teleurgesteld moet zijn”, verklaarde NAC-trainer Lok. „Gelijk spelen tegen Ajax blijft een goed resultaat, maar er had misschien wel veel meer ingezeten.”

„We kunnen het seizoen nog redelijk afsluiten”, besefte Blind. „Maar dat moeten we nog wel even doen. We zijn nog lang niet zeker van een plaatsje bij de beste vijf. Dat wordt nog een lastige klus. We hebben geen makkelijk programma”, doelde de trainer op de resterende wedstrijden tegen Roda JC, Vitesse, AZ en RKC.

Er is Ajax veel aangelegen om minimaal als vijfde te eindigen. In dat geval houden de Amsterdammers via de play-offs tussen de nummers twee tot en met vijf uitzicht op een ticket voor de voorronde van de lucratieve Champions League. Bij een lagere klassering komt de bekerfinalist volgend seizoen in de UEFA-beker uit.

Ajax-NAC: 1-1 (1-0)
2. Huntelaar 1-0
80. Mendes 1-1

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 47700

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Trabelsi, Maduro (’46 Boakye), Lindenbergh, Juanfran, Galásek, Rosenberg, Boukhari, Rosales (’70 Schilder), Huntelaar, Babel (’84 Charisteas)

Opstelling NAC:
Schollen, Elshot, Derijck, Demir, Stam, Sno, Slot, v.Gessel, Mendes, Leonardo (’76 Vonlanthen), Jenner (’87 Rigters)

Natuurlijk weer dank aan SNIP voor het legendarische fotowerk!

Related posts