Voorbeschouwing Ajax-Roda JC: Wie zijn inzetbaar?

Vanavond om 21.00 uur begint Ajax in de Amsterdam ArenA aan de halve finale van de Gatorade Cup tegen Roda JC. Grote vraag aan Ajax-zijde is natuurlijk wie er kunnen spelen. Dat Ajax-Roda JC vanavond pas om 21.00 uur wordt gespeeld, houdt verband met het uitzendschema van SBS6. Omdat de andere halve finale tussen psv en AZ om 19.00 uur begint kunnen er 2 bekerduels achter elkaar worden uitgezonden.

Geblesseerden
Ajax kan vanavond weer beschikken over Tomás Galásek, Hatem Trabelsi en Juanfrán. De verwachting is dat Galásek op de bank zal starten en tijdens het duel zal invallen. Danny Blind kan verder geen beroep doen op: Wesley Sneijder, Urby Emanuelson, John Heitinga, Zdenek Grygera, Edgar Manucharyan, Nicolae Mitea en Steven Pienaar. Hedwiges Maduro kampt met een virus en is nog een twijfelgeval.

Belangen
Het bekertoernooi is een korte weg naar Europees voetbal. Nog 2 wedstrijden winnen en de beker mag in de prijzenkast worden bijgezet. Omdat het landskampioenschap onbereikbaar is en Ajax op Europees vlak is uitgeschakeld, is de Gatorade Cup bovendien de enige prijs die dit seizoen, naast de Johan Cruijff Schaal, nog kan worden gewonnen. Eerder dit seizoen wist Ajax voor de competitie met 4-1 thuis van Roda JC te winnen.Zie verslag

Roda
De ploeg van Huub Stevens bezet momenteel de twaalfde plek in de Eredivisie met net zoveel punten als Vitesse, maar heeft een minder doelsaldo. Een plaats bij de eerste 9 lijkt onhaalbaar en de beker is voor Roda dan ook een uitgelezen kans op Europees voetbal.

Het bekerduel tussen Ajax en Roda JC staat onder leiding van scheidsrechter Braamhaar. Ajax speelde dit seizoen slechts een keer onder zijn leiding, dat duel werd door Ajax gelijkgespeeld.

Historie
Ajax speelde voor de beker 1x eerder tegen Roda in de ArenA. Toen op 05 februari 2003 werd het, in de achtste finale van de toenmalige Amstelcup, 1-0 voor Ajax. Zie verslag

Vermoedelijke opstellingen
Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Boakye (Maduro), Vermaelen, Juanfrán, Lindenbergh, Sarpong, Boukhari, Rosales, Huntelaar, Rosenberg.
Roda JC: Kujovic, Saeijs, Kah, Voigt, Lachambre, Cziommer, Van Dijk, Bodor, Cissé, Sergio, Cristiano.

Related posts