Een dag later, door Hoekie

Zondag 19 maart 2006. Vandaag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Groningen op het programma. Sinds tijden ga ik weer naar een uitwedstrijd. Via mijn werk op uitnodiging naar het noorden. Rond 11:30 uur vertrekken we richting Groningen.

Vertrek
Rond 11:15 uur had ik afgesproken met een vriendin van mijn vrouw. Helemaal Ajax gek en zij zag het wel zitten om mee te gaan naar Groningen – Ajax. Ze wil nog snel even de kinderkamer kijken voordat we weggaan. Al met al vertrekken we iets later dan gepland (redactie ? 🙂 richting het noorden.
Maar de tijd halen we ruimschoots in. Rond 12:40 uur zijn we in Groningen….

Welkom
Nadat we de auto geparkeerd hadden op P2 (GRATIS!) moesten we een paar honderd meter lopen naar het stadion. ,,Zal ik me sjaal omdoen”, vroeg ze mij ? Ik zei; ,,is dat wel verstandig ?” ,,Het is koud, dus ik doe ‘m lekker om” was haar antwoord.

Nadat we bij het stadion aan kwamen werden we niet zo vriendelijk welkom geheten. ,,He doe die sjaal af!” riep een boer… Een agent kwam naar ons toe en vroeg toch vriendelijk en voor eigen veiligheid of ze d’r Ajax sjaal in de tas wilde stoppen. ,,Is dat zo erg hier, kan dat niet” vroeg ik de agent. Nee, was zijn antwoord. ,,het is nog al gevoelig hier en u staat op dit moment voor de “Z-side” ingang. Euh ok, dan stoppen we die sjaal wel weg.

Kaarten
Gelukkig belde op dat moment een medewerker van Groningen mij om te vragen waar we stonden. Op uitnodiging van hem konden wij vandaag deze wedstrijd bezoeken. Ik zag ‘m staan, dus we liepen direct naar ‘m toe om zo snel mogelijk in het stadion te komen. Hij had hele goede kaarten geregeld. Zowel voor de wedstrijd als na de wedstrijd.
We zaten in het abn amro vak en hadden voor na de wedstrijd kaarten voor de lounge. Eerst maar ff een bakkie koffie nemen en wat foto’s schieten van het toch wel mooie stadion. De foto’s hebben jullie al kunnen bekijken in het wedstrijdverslag.

Wedstrijd
Het was koud in het noorden en van het voetballen werd je zeker niet warm. Geen beste wedstrijd, van beide kanten niet. Maar ik denk dat Groningen toch verdiend gewonnen heeft. Met zo’n jonge onervaren ploeg (is geen excuus) kom je gewoon tekort tegen een fysiek sterk Groningen. Dan maar kijken of we de 3e helft wel kunnen winnen 😉

Lounge
Na de wedstrijd maar naar de Lounge. Kijken of daar nog wat te doen is. De medewerker van Groningen zou na zijn werkzaamheden ook hier naar toe komen om ff een biertje te drinken. Met de sjaal om haar nek liepen we samen richting de Lounge. Uiteraard vele ogen op haar gericht. Ajax verloren en dan toch met een sjaal durven lopen ? Tuurlijk! Waarom niet. Ze dwong heel veel respect af. Zelfs toen Paul Matthijs de Lounge in kwam. Ze feliciteerde hem met de overwinning, hij zag haar sjaal en stond toch wel een beetje perplex. Ook ik schudde hem de hand en feliciteerde hem. Vervolgens heb ik nog zo’n 30 minuten met hem staan praten. Een erg leuke ervaring.

Biertje?
Ja, ff een biertje drinken. Dat ff liep een beetje uit. Al met al ruim 4 uur in die Lounge geweest. Ook nog even de persconferentie via een beamer bekeken. Ik zei tegen Paul Matthijs. Wat is dat voor een trainer die Ron Jans. Die kan ik toch niet serieus nemen ? Hoezo ? Hij zei dat Rosales de voorzet gaf op Huntelaar, volgens mij was dat Rosenberg. En de 2-1 was niet een balletje opzij van een speler van Groningen maar de verdediger van Ajax was het die de bal bij Nevland bracht. Hij moest er wel om lachen…

Terugreis
De terugreis ging nog sneller dan de heenreis. Rond 22:15 uur was ik weer thuis….Ondanks het verlies hebben we een super dag gehad en dat op uitnodiging van Groningen.
Bij deze dan ook super bedankt hiervoor! We waren het er over eens. Dit moet een jaarlijks gebeuren worden 😉

Groet, Hoekie

Related posts