Gehavend Ajax verliest in Groningen: 3-2

Zonder de zieke Hedwiges Maduro, maar met de debuterende Vurnon Anita in de basis, heeft een jong, gehavend Ajax met 3-2 verloren in het Euroborgstadion. Voor het eerst sinds 18 jaar verliest Ajax, uitgerekend in de “debuutwedstrijd” in het Euroborgstadion, een competitieduel in Groningen. De laatste nederlaag dateert van seizoen 1987/1988.


Aankomst bij het Euroborg


De Ajacieden, waaronder de vele jonkies, bekijken het veld


De kaarten lagen keurig klaar

Huntelaar scoort weer
Na een vermeende handsbal van Vermaelen gaf scheidsrechter Blom in de 13de minuut een penalty aan Groningen die door Levchenko werd benut. 4 minuten later stond het echter al weer gelijk door een doelpunt van Huntelaar op aangeven van Rosenberg. Zijn 28ste competitie-doelpunt van dit seizoen.

Jonge spelers
Toen Pienaar geblesseerd het veld moest verlaten, werd hij vervangen door Sarpong zodat er gespeeld werd met 4 spelers die onlangs debuteerden. Ajax speelde vanaf dat moment met zeven spelers uit de eigen jeugd. Vurnon Anita maakte tegen FC Groningen op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor Ajax. Hiermee is Anita na Clarence Seedorf de jongste debutant bij Ajax.

Lang leek het er op dat de ruststand 1-1 zou worden maar in de blessuretijd wist Nevland er 2-1 van te maken.
Na de rust had Ajax het erg moeilijk maar scoorde, tegen de verhouding in, toch de gelijkmaker via Vermaelen. Kort daarna werd het echter 3-2 voor de thuisclub door een doelpunt van Van der Linden.

Rode kaart
Thomas Vermaelen ontving zijn tweede gele kaart en moest in de 78ste minuut het veld verlaten. Het jonge, gehavende Ajax was met tien man niet meer bij machte om het dreigende verlies af te wenden, alhoewel Charisteas net voor tijd nog een goede mogelijkheid had om er een gelijkspel van te maken. Ook invaller Yuri Cornelisse was nog dicht bij een doelpunt. Een goed keepende Stekelenburg voorkwam een nieuwe tegentreffer.

Play-offs
Ondanks dit verlies blijft Ajax vierde op de ranglijst met 50 punten uit 29 wedstrijden. FC Utrecht staat door de winst op Sparta nog maar op 1 punt en Groningen is natuurlijk ook 3 punten dichterbij gekomen. De vijfde plaats geeft nog recht op de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League dus het blijft ongemeen spannend.


Het goed gevulde Ajax-vak


Groningen-Ajax
Klaas Jan Huntelaar scoorde maar kon niet voorkomen dat Ajax verloor


De 16 jarige Vernon Anita debuteerde als basisspeler in Ajax 1


Een penalty voor Groningen


Ajax komt al snel weer op gelijke hoogte


Huntelaar krijgt deze vrije trap er niet in

Interviews na afloop met Vernon Anita en Maarten Stekelenburg


FC Groningen-Ajax 3-2 (2-1)
13. Levtsjenko 1-0 (pen.)
17. Klaas-Jan Huntelaar 1-1
45. Nevland 2-1
68. Vermaelen 2-2
71. v.d.Linden 3-2

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 19700
Kaarten
Geel:
Ajax: Nourdin Boukhari, Thomas Vermaelen, Klaas-Jan Huntelaar
FC Groningen: Matthijs, Nevland
Rood:
Ajax: Thomas Vermaelen (2e geel ’78)

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Timisela, Lindenbergh, Boakye, Vermaelen, Anita, Pienaar (Sarpong/32) , Boukhari, Rosales (Charisteas/65), Huntelaar, Rosenberg (Babel/80).

Opstelling FC Groningen: Roorda, Matthijs (Silva/46), Luirink, Sankoh, Van der Linden, Buijs, Levchenko, Lindgren, Salmon, Van de Laak (Fledderus/90+2), Nevland (Cornelisse/88).

Met dank aan Hoekie voor het legendarische fotowerk! 😉

Related posts