Voorbeschouwing FC Groningen-Ajax: play-offs binnen handbereik

Morgen staat in het Euroborgstadion de gevoelsmatig altijd lastige wedstrijd FC Groningen-Ajax op het programma. Bij winst van Ajax, het gat op de ranglijst bedraagt momenteel zes punten in het voordeel van de Amsterdammers, is het zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs.

Eerder dit seizoen liet Ajax zich thuis nog bijna verrassen. Na een 3-0 voorsprong wist Groningen tot 3-2 terug te komen en met een beetje pech had het in de laatste minuut nog 3-3 kunnen worden.Zie verslag

FC Groningen uit klinkt altijd lastig. Toch is Ajax al jaren ongeslagen in Groningen. De laatste keer dat Ajax een competitiewedstrijd verloor in Groningen was in het seizoen 1987/1988. Het werd toen 2-1 voor de thuisclub.

Groningen
FC Groningen is onder leiding van Ron Jans aan een heel goed seizoen bezig, hoewel in de laatst gespeelde competitieduels dure punten werden gemorst. Ook het bekerduel thuis tegen psv werd verloren, maar AZ en feyenoord wisten in deze competitieronde niet in Groningen te winnen.

Blessures
Bij FC Groningen ontbreekt alleen Arnold Kruiswijk met een bovenbeenblessure, maar bij Ajax zijn de personele problemen groter. De linksbackpositie vormt een probleem door de blessure van Emanuelson en de schorsing van Juanfran. Verder zijn Grygera, Heitinga, Manucharyan en Sneijder nog geblesseerd. Ook rechtsback Hatem Trabelsi kan door een blessure waarschijnlijk niet spelen.

Het duel is volledig uitverkocht en staat onder leiding van K. Blom die de zieke R. Temmink vervangt.

Statistieken laatste 4 competitieduels FC Groningen-Ajax.
Seizoen 2004-2005: 0-4Zie verslag
Seizoen 2003-2004: 1-3Zie verslag
Seizoen 2002-2003: 1-3Zie verslag
Seizoen 2001-2002: 1-4Zie verslag


Related posts