Italiaanse media verdeeld over Ajax maar ‘Inter terechte winnaar’

De Italiaanse kranten zijn het er net als de Nederlandse over eens dat Internazionale de meer dan terechte winnaar was van de dubbele ontmoeting met Ajax, zo meldt VI. De meningen over het spel van de Amsterdammers liepen echter nogal uiteen. La Gazzetta dello Sport is het minst onder de indruk van Ajax. ‘Missie volbracht, maar af en toe met samengeknepen billen. Het jezelf een beetje moeilijk maken hoort nu eenmaal bij Inter’, schrijft de roze sportkrant. ‘De 1-0 was een geflatteerde uitslag gezien al die niet benutte kansen door de nerazzurri. Maar ze lieten duidelijk zien superieur te zijn aan de Hollanders.’

Het doelpunt van Stankovic verdiende lof en de reactie van de Amsterdammers was veelzeggend. ‘Twaalf minuten na rust tovert Stankovic. Geweldige passeeractie op links, Maduro als een tuimelaar voorbij gespeeld, en met rechts een niet te pakken schot langs Stekelenburg. (…) Ajax slaagde er minuut na minuut niet in steken uit te delen. Inter gaat zeer verdiend door.’

Bij La Repubblica komt de ploeg van Danny Blind er beter vanaf. ‘Ajax bleek een taaie tegenstander te zijn, die op het drukke middenveld de bal liet rondgaan, over het hele veld druk zette en de Inter-aanvallers weinig ruimte gunde.’ De krant zag dat de ‘Hollandse harmonica’ Inter dwong tot ‘vruchteloze voorzetten’ en dat Vermaelen en Maduro geen schoten toestonden.

Strafschop
Van de claim dat ook Ajax een strafschop had verdiend voor de handsbal van Materazzi, wil La Repubblica niets weten. ‘Een schoolvoorbeeld van goede trouw zonder bijbedoelingen.’ Na de goal van Stankovic had Inter de kwalificatie ‘in de binnenzak’. Mede omdat Ajax ‘gehaast en slordig’ op jacht ging naar de gelijkmaker.

Il Corriere della Sera was kort in zijn commentaar. ‘Geen gemakkelijk duel voor Inter, ook al had het een tegenstander waar vier man ontbraken, die niet over veel ervaring beschikte, noch over spelers van naam.’ Il Corriere meende dat het niet de avond van Ajax was. De twee goals die na die van Stankovic nodig waren, zaten er ‘zoals in de heenwedstrijd wel het geval was’, niet in.

Related posts