Champions League avontuur ten einde
Ajax kan geen vuist maken tegen Inter: 1-0

Via de achterdeur heeft Ajax het prestigieuze Champions League-toernooi verlaten. In Milaan kon het Inter geen moment in gevaar brengen, en werd zelfs een 1-0 nederlaag geleden. Een gehaaste dieptepass werd de Amsterdammers na een klein uur fataal; Stankovic was er als de kippen bij om na een snelle counter fraai af te ronden.

Nadat het eerste kwartier ternauwernood overleefd was, kon Ajax zich herstellen, maar tot echte doelpogingen kwam het in het restant van de wedstrijd niet. Diepe spits Klaas-Jan Huntelaar was totaal onbereikbaar en daardoor ook onzichtbaar. Weggespeeld werden de rood-witten niet, maar voor aardig positiespel worden helaas geen punten gegeven.

Blind toch tevreden
Ajax-trainer Danny Blind was na afloop van de wedstrijd , ondanks 1-0-verlies en daarmee uitschakeling, niet ontevreden. „We hebben goed georganiseerd verdedigd, maar missen op dit moment de spelers die de wedstrijd met een individuele actie kunnen openbreken. We mochten in aanvallend opzicht tot hun zestienmeter opkomen, maar konden daar geen vuist maken.” Het tegendoelpunt kwam voort uit balverlies van middenvelder Boukhari. „Daar ben ik op aangesproken in de kleedkamer”, aldus de Marokkaan. „Dat moment was bepalend voor de wedstrijd. Ik wilde te snel naar voren toe, maar dat mislukte. Verder hebben we wel goed gevoetbald.”

Door het doelpunt van Stankovic viel het vooraf bedachte scenario van trainer Blind in het water: „We wilden de wedstrijd zo lang mogelijk op 0-0 houden om dan in de laatste fase wat te forceren. Na dat doelpunt weet je dat het moeilijk wordt. Eén goal kun je misschien nog wel maken. Bij twee doelpunten wordt de geluksfactor veel te groot. Al met al hebben we het redelijk gedaan. We stonden goed en hebben onze organisatie overeind gehouden. Daarvoor moet ik mijn ploeg een compliment geven.”


Boukhari in duel met Veron


Stekelenburg gaat naar de verkeerde hoek maar Adriano schiet de penalty naast


Huntelaar had een zware avond en kwam nauwelijks in het spel voor


De goal van Inter: Stankovic heeft uitgehaald, Stekelenburg kan er niet bij: 1-0

Scoreverloop:
57. Stankovic 1-0

Scheidsrechter: Fröjdfeldt (Zwe).
Toeschouwers: 50.000

Geel: Vermaelen
Bijzonderheden: Adriano mist penalty (27.)

Opstelling Internazionale: Toldo, J. Zanetti, Materazzi, Samuel, Womé, Figo, Verón (74. C. Zanetti), Cambiasso, Stankovic, Adriano, Martins (84. Recoba).

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Juanfrán, Pienaar, Lindenbergh, Boukhari, Rosales (72. Babel), Huntelaar, Rosenberg (74. Charisteas).

Interview na afloop met Hedwiges Maduro
Interview na afloop met Marcus Rosenberg

Klik hier voor het fotoverslag van de AFS

Related posts