‘Ajax kan de play-offs waardeloos maken’

Bovenstaande titel stond boven een stuk dat vandaag op www.vi.nl geplaatst is. Eigenlijk moet ‘Ajax’ vervangen worden door ‘knvb’ of ‘uefa’, maar dat laten we maar even buiten beschouwing. Hieronder een deel van het stuk.

“De UEFA heeft geleerd van het Liverpool-scenario van vorig seizoen. Mocht een club de Champions League winnen en zich in eigen land niet kwalificeren voor de Champions League, dan krijgt deze ploeg automatisch alsnog één van de tickets van zijn land.
(…)
Mocht dit seizoen bijvoorbeeld Arsenal de Cup met de Grote Oren winnen, maar niet bij de bovenste vier van het Premiership eindigen, dan krijgt de Londense ploeg het ticket van de nummer vier en is de club gevrijwaard van deelname aan de voorrondes. De nummer vier van Engeland komt dan uit in het toernooi om de UEFA Cup.


Dit geldt natuurlijk voor alle competities. Ook in Nederland is een soortgelijk scenario denkbaar. Stel dat Ajax de Champions League wint, maar er in de Eredivisie niet in slaagt de play-offs voor de Champions League als winnaar te beeindigen, dan zullen de Amsterdammers toch dat deelnamebewijs voor de Champions League ontvangen. Dat gaat dan ten koste van het ticket voor de winnaar van de play-offs. Die winnaar zal in dat geval dus gewoon uitkomen in de UEFA Cup.”

Kortom, als Ajax de play-offs verprutst en wel de Champions League wint (niet alle dromen zijn bedrog…) staat de knvb toch best voor lul (en zijn wij als nog geplaatst voor de CL). Klinkt misschien als een onlogisch scenario, maar het is wel degelijk mogelijk. De play-offs, leuke uitvinding. Naast het spelen van de reguliere competitie in een kortere periode, spelen in de kerst en nieuwjaarsperiode, de kans op competitievervalsing, nog meer combi’s, nog meer politie-inzet, de kans op wedstrijden die verboden worden door burgemeesters, extra geld die supporters moeten betalen voor de extra wedstrijden, etcetera, is ook het systeem van de play-offs zelf nu onderwerp van discussie geworden. De knvb en de play-offs, leuker kunnen we het niet maken, wel…. uh…..

Bron: Dappre Strijders

Related posts