Talpa-achtige uitzending Opsporing Verzocht levert één tip op

De uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht afgelopen dinsdagavond over de overval op het supportershome van ADO Den Haag heeft tot nu toe één bruikbare tip opgeleverd, zo meldt de Amsterdamse tv-zender AT5. Degene die de uitzending gezien hebben hadden het idee dat ze naar het Talpa-programma ‘De wedstrijden’ op zondagavond zaten te kijken. Het had er alle schijn van dat het ‘hooligan-item’als lokkertje werd gebruikt om de kijkcijfers van het programma op te schroeven.

Met veel ophef werd het item voorafgaand aan de uitzending en de afgelopen dagen in diverse media aangekondigd. Het item kwam vervolgens, net als de Ajax-samenvattingen bij Talpa, pas laat in het programma aan bod en als je even te lang met je ogen knipperde was het alweer voorbij. Er werden enkele zeer slechte beelden van een bewakingscamera vertoond van personen, veelal vanaf de rug gefilmd. Het hele item duurde amper twee minuten. Reality-beelden van Voetbalhooligans als kijkcijferkanon, het moet niet gekker worden!

Het politieonderzoek naar de aanval op het supportershome is intussen nog in volle gang. In verband met de zaak zijn dertien verdachten aangehouden. Van hen zitten er nog acht vast. De dertien worden onder meer verdacht van poging tot moord. Zij zouden volgens een politiewoordvoerder namelijk onder meer geprobeerd hebben een ADO-fan in brand te steken.

Related posts