Ajax loopt over Sparta heen: 6-0

Ajax heeft tegen een zeer zwak Sparta deze zondagmiddag alweer de vijfde competitiezege op rij geboekt. Dankzij twee treffers in het eerste kwartier van Boukhari speelde Ajax al snel een gewonnen wedstrijd. Huntelaar maakte even voor rust zijn eerste treffer. Na een doelpunt van Vermaelen was ’the hunter’ nog tweemaal succesvol: 6-0. Sparta had geluk dat Ajax in het laatste half uur geen doel meer trof. De Amsterdammers kregen echter nog voldoende mogelijkheden voor een overwinning met dubbele cijfers. Doelman Stekelenburg stopte in de 64e minuut een strafschop van Oost.

Vak410 was er weer klaar voor

Ajax-Sparta

Vooraf een minuut stilte ter ere van oud-Spartaan Dries Visser

Rotterdamse fans

Beide opstellingen

Nourdin Boukhari scoorde al twee keer binnen het kwartier

Hadden zich fans van NAC’s B-side op 410 verschanst??!

Felicitaties voor Boukhari na de 2-0

Sneeuw op het ArenA-dak

Met het dak open heeft een sneeuwbui vrij spel

Boukhari worstelt zich door de sneeuwbui en langs een tegenstander

Ajax gaat door met scoren

In de rust komt Floortje uit Idols langs

De geblesseerde Wesley Sneijder nestelt zich de tweede helft weer achter het Sparta-doel

En nog maar eens een Ajax-feestje na weer een treffer

Een vrije trap schiet Huntelaar in het kruis

Aan de andere kant stopt Stekelenburg een penalty van Jason Oost

De zevenklapper komt nog even dichtbij

Op de Ajax-bank kan Danny Blind rustig onderuit zitten

p$v is de volgende!

Ajax haalde de door Danny Blind opgedragen doelstelling van ruim een maand geleden: 5 wedstrijden op rij winnen. Ajax slaagde met verve door achtereenvolgens Willem II (1-0), ADO Den Haag (1-2), RBC (6-0), Heracles (1-3) en nu dus Sparta (6-0) te verslaan. Kortom; 15 uit 5, met daarnaast 18 doelpunten voor en slechts twee tegen.

Behalve het eenvoudige wedstrijdprogramma laat de opleving van Ajax zich verklaren door de prestaties van beide spitsen. Topschutter Huntelaar, twee weken geleden tegen RBC nog goed voor vier treffers, liet doelman Ponk van Sparta driemaal kansloos. Uitblinker bij Ajax was echter Rosenberg. De Zweed kwam niet tot scoren maar was bij bijna alle treffers betrokken. Ook de terugkeer van Trabelsi heeft Ajax een stuk sterker gemaakt. De opleving van Ajax zorgt bovendien voor vertrouwen bij de jonge verdedigers Emanuelson en Vermaelen.

“We hebben niet alleen ruim gewonnen. We hebben ook bij vlagen mooi gevoetbald. Daar kan ik alleen maar blij om zijn. Ik ben benieuwd hoe we ons verder ontwikkelen”, zo sprak Blind na afloop vanmiddag in de ArenA.

Ajax-Sparta 6-0 (3-0)
5. Boukhari 1-0
14. Boukhari 2-0
40. Huntelaar 3-0
53. Vermaelen 4-0
56. Huntelaar 5-0
62. Huntelaar 6-0

Scheidsrechter: Kuipers