Onrust ‘Ajax-fans’ voorafgaand aan duel Oranje op Rembrandtplein

De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur 51 ‘Ajax-supporters’ aangehouden die in de omgeving van het Rembrandtplein voor onrust zorgden. Daarbij raakten een vrouw en een politieagent gewond. De onrust ontstond rond 19.30 uur, kort voor de oefenwedstrijd tussen Nederland en Ecuador in de ArenA. De ‘Ajax-fans’ zijn volgens de politie opgepakt voor openlijke geweldpleging en diefstal. Ze pleegden onder meer diefstal in souvenirwinkels. De arrestanten zijn overgebracht naar een cellencomplex. Na de arrestaties was het weer rustig in de binnenstad. 44 arrestanten zaten vanochtend nog vast. Een groot deel van hen wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commisaris.

UPDATE: Fans opgepakt na slopen pub
Inmiddels is duidelijk geworden dat de 51 supporters opgepakt zijn omdat zij in een Ierse pub en op straat vernielingen hadden aangericht. Zowel omstanders als een agent raakten bij de ongeregeldheden gewond. De ‘fans’ hadden zich eind van de middag verzameld, omdat ze een confrontatie verwachtten met fans van ADO Den Haag, maar die bleef uit, zo meldt AT5. Horeca-ondernemers zeggen op die site dat de hooligans uitwijken naar het centrum, omdat het supportershome van Ajax onlangs is gesloten. Die conclusie is natuurlijk snel te trekken maar slaat werkelijk nergens op; Het Supportershome zou afgelopen woensdag namelijk ook niet open zou zijn geweest, dat is het namelijk nooit rond duels van Oranje!

Related posts