Ajax op de valreep langs Heracles: 1-3

Ajax blijft voorals nog op koers voor de play-offs. In Almelo won het team van Danny Blind met 1-3 van het plaatselijke Heracles. Voor het eerst in de basis besliste Michael Timisela de wedstrijd. Na de 1-1 van Klaas-Jan Huntelaar op slag van rust, zorgde de jonge rechtsback acht minuten voor tijd voor de winnende treffer. In blessuretijd maakte invaller Ryan Babel er nog 1-3 van.


Een mooi doek aan het begin van de wedstrijd

De 21-jarige Maduro vormde samen met Vermaelen (20), Emanuelson (19) en Timisela (19) de defensie van Ajax. De gemiddelde leeftijd van de Amsterdamse basisformatie bedroeg in Almelo 22,3 jaar. Alleen Lindenbergh (32) was ouder dan 25 jaar. Sarpong, met zeventien jaar de jongste Ajacied.

Heracles domineerde de wedstrijd het eerste half uur. De ploeg won toen bijna alle duels en kwam in de negentiende minuut via Sluijter ook verdiend op voorsprong. „We begonnen heel zwak”, erkende Blind. „Dat had niets te maken met alle afwezigen. Dat had nooit mogen gebeuren.”

Na de openingstreffer van Heracles posteerde Blind linksbuiten Rosenberg naast Huntelaar in het centrum van de aanval. Sarpong, als rechtshalf begonnen, verhuisde naar de linkerflank. Ajax ging beter voetballen en kwam in de 45e minuut via Huntelaar op gelijke hoogte: 1-1.

Een andere wissel van Blind pakte ook goed uit. Charisteas, in de tachtigste minuut gekomen voor Rosenberg, schoot bij zijn eerste balcontact op de paal. Timisela was succesvol in de rebound (1-2), waarna Babel in blessuretijd de eindstand bepaalde: 1-3.


Nourdin Boukhari mocht weer in de basis starten


Timisela zag zijn basisplaats bekroont worden met een treffer


Heracles-Ajax 1-3 (1-1)
19. Sluijter 1-0
45. Huntelaar 1-1
82. Timisela 1-2
89. Babel 1-3

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 8500
Kaarten: Geel: Lindenbergh (Ajax), Höcher en Reekers (Heracles)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Timisela, Maduro, Vermaelen, Emanuelson, Sarpong (’66 Babel), Lindenbergh, Boukhari, Rosales, Huntelaar, Rosenberg (’80 Charisteas)

Opstelling Heracles:
Pieckenhagen, Jansen, Hoogma, Reekers, Looms, Tanghe, Maas, Höcher (’64 De Vries), Nurmela, Hirayama, Sluijter

Bekijk ook eens het fotoverslag van Cootjedesign.nl van deze wedstrijd

Related posts