Huntelaar wijst Ajax de weg tegen RBC: 6-0

Aan de hand van Klaas-Jan Huntelaar heeft Ajax zondag de grootste zege van het seizoen geboekt. De spits maakte vier van de zes Amsterdamse treffers tegen het zo goed als gedegradeerde RBC: 6-0. Behalve doelpunten schonk de in winterstop overgekomen Huntelaar zijn nieuwe werkgever ook vertrouwen. Ajax vermaakte het thuispubliek overigens pas vanaf het moment dat de spits tussen de 71e en 83e minuut driemaal op rij doel trof. Voor die tijd was het louter te danken aan de armoedige manier waarop RBC met de gebode kansen omging dat de Amsterdammers de nul hielden.


Slechts een handjevol RBC-fans


Opkomst van beide elftallen


Graag in duidelijke blokletters volgende keer svp!

Ajax kwam via Huntelaar (4e minuut) en Rosenberg (28e) snel op een gewenste voorsprong: 2-0. Met afschuw keek trainer Blind vervolgens vanaf de bank toe hoe RBC in een tijdsbestek van dertig minuten vier uitstekende mogelijkheden kreeg. Sillah, tot tweemaal toe, Vos en Marcelinho verschenen oog in oog met doelman Stekelenburg. Het drietal faalde opzichtig.

Met de wedstrijd van woensdag in de Champions League tegen Internazionele in aantocht was het verontrustend hoe RBC vier uitstekende doelkansen kreeg. Daarbij kwam dat trainer Maaskant geen beroep op acht geblesseerde spelers kon doen. Hij verscheen slechts met een selectie van zestien voetballers in Amsterdam.


Een vroege voorsprong


Weer opvallend veel lege stoeltjes


Een ontketende Klaas Jan Huntelaar scoorde viermaal voor Ajax, Rosenberg maakte de andere twee

Felicitaties na de 2-0 van Rosenberg


Huntelaar kopt de 5-0 binnen


Inter is de volgende!

Terugkeer Trabelsi, debuut Timisela
Lichtpuntje bij Ajax was de terugkeer van Trabelsi. De Tunesiër, de afgelopen weken actief in de Afrika Cup, bereidde drie van de vier doelpunten van uitblinker Huntelaar voor. De laatste weken hebben er weer een aantal jonge spelers hun debuut gemaakt voor Ajax. Na Sarpong en Schilder was het dit keer de beurt aan Michael Timisela. Hij mocht tien minuten voor het einde Hatem Trabelsi vervangen.

Ajax boekte tegen RBC de derde competitiezege op rij en bekleedt de vierde plaats op de ranglijst. Na Inter vervolgen de Amsterdammers de competitie met wedstrijden tegen Heracles en Sparta. Opvallend is dat van de huidige acht beste ploegen in de eredivisie alleen FC Groningen een keer van Ajax heeft verloren.

Ajax-RBC Roosendaal: 6-0 (2-0)
4. Huntelaar 1-0
28. Rosenberg 2-0
71. Huntelaar 3-0
78. Huntelaar 4-0
83. Huntelaar 5-0
86. Rosenberg (’86)

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 46383
Kaarten: Geel: Trabelsi (ajax) en Paap (RBC)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Trabelsi (’80 Timisela), Maduro, Vermaelen (’55 Juanfran), Emanuelson, Galásek (’26 Heitinga), Sarpong, Lindenbergh, Rosales, Huntelaar, Rosenberg

Opstelling RBC:
Volders, Loran, Molenaar (’46 Paap), Roumani, Lammens, Smolders, De Lange, Daelemans, Sillah, Vos, Marcelino (’67 Kpaka)

Related posts