Ajax, SVA en OFA nemen gezamelijk maatregelen tegen geweldplegers ADO-honk

Ajax zegt op de officiéle website te verwachten op korte termijn de namen van de personen die bewijsbaar betrokken zijn geweest bij de geweldplegingen in de nacht van 10 februari in het supportershome van ADO Den Haag te ontvangen. Ajax veroordeelt het geweld krachtig. ‘De daders zouden zich aanhangers van Ajax noemen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek’, aldus Ajax.

Ajax, OFA en SVA nemen gezamenlijke maatregelen tegen geweldplegers ADO
Ajax heeft samen met de Supportersvereniging Ajax (SVA), Onafhankelijke Fanclub Ajax (OFA) en de Stichting Supportershome de volgende extra maatregelen tegen deze geweldplegers:
· Een stadionverbod van 10 jaar voor Ajax-wedstrijden, zowel thuis als uit
· Het ontzeggen van de toegang tot het supportershome
· Het royeren als lid van de supportersverenigingen
· Het aanscherpen van de gedragsregels in en rondom het supportershome
· Het ontzeggen van de toegang tot de Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax

Onacceptabel
Ajax’ algemeen directeur Maarten Fontein: ,,Alles wat in onze macht ligt om dit soort onacceptabel geweld tegen te gaan, zal Ajax aanwenden om te komen tot dadergerichte aanpak. Dit zijn geen Ajax-supporters en dit geweld hoort niet thuis bij onze club en in de stadions. Wij moeten nu overgaan tot stadionverboden van 10 jaar. Dit is een verdubbeling van de zwaarste straf op dit moment voor dit soort wanordelijkheden. Daarnaast blijft Ajax ook een groot voorstander van een door de overheid gecontroleerd stadionverbod, met daaraan gekoppeld een meldingsplicht. Daarom moet de voetbalwet met spoed ingevoerd worden.”

Daniël Dekker, voorzitter Supportersvereniging Ajax: ,,Wij zijn grote voorstander van een dadergerichte aanpak en daarom steunen wij deze maatregelen volledig. Onze vereniging wil niets te maken hebben met gewelddadige personen die zich als Ajax-fan voordoen, maar de club Ajax en het imago van de Ajax-aanhang enorme schade toebrengen.”

Het bestuur van de Onafhankelijke Fanclub Ajax: ,,De OFA verafschuwt dit soort gedrag en zal de daders die bewijsbaar betrokken zijn bij geweldplegingen direct royeren als lid van onze supportersvereniging.”

Related posts