Sluiting dreigt voor supportershome

Burgemeester Cohen heeft maandagmiddag met politie en justitie een overleg gevoerd over het mogelijk sluiten van het supportershome van Ajax. Er is in dit zogenoemde driehoeksoverleg nog geen definitieve beslissing genomen, maar dat zal deze week wel gebeuren. Cohen overweegt het clubhuis te sluiten na de vondst van slag- en steekwapens en harddrugs bij een inval afgelopen weekend, zl meldt AT5 vandaag.

Ajax-voorzitter John Jaakke gelooft niet dat het zin heeft het home te sluiten. ”Die gasten stoppen hier dan echt niet mee. Dan gaan ze naar café X of kroeg Y”, aldus Jaakke tegenover Het Parool.

Het honk werd in februari 2003 achttien dagen gesloten wegens rellen na een wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord. In oktober van dat jaar werd het honk een maand dichtgegooid na rellen bij de wedstrijd Ajax-Club Brugge.

De tien Ajax-fans die vrijdagavond werden aangehouden, zaten vanmorgen nog vast op verdenking van openlijke geweldpleging. Volgens de politie zouden ze vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag overweegt Ajax-supporters de komende vijf jaar te weren uit Den Haag.

Related posts