Ajax worstelt zich langs ADO: 1-2

Zonder supporters begon Ajax vandaag aan de beladen wedstrijd tegen ADO Den Haag. Vlak nadat Grygera het eerste doelpunt voor Ajax maakte, scoorde Mols de gelijkmaker. In de tweede helft scoorde Klaas Jan Huntelaar met een geplaatst afstandsschot het winnende doelpunt. Zijn 19de van het seizoen; 1 minder dan de huidige topscorer Arveladze.

In een matig gevuld Zuiderparkstadion was Ajax de gelukkigste. Het spel was wederom niet bijzonder maar in deze fase is de winst het belangrijkste. Blijkbaar was het ADO publiek niet al te kritisch tegen de Ajacieden want naar mate de tweede helft vorderde werd het spel iets beter en was van een Haags kwartiertje niet echt sprake. Mede door de afwezigheid van de eigen supporters zat Nordin Boukhari weer eens op de bank en mocht zelfs invallen.

Arbitrage
De grensrechters waren weer eens zeer nadrukkelijk aanwezig door meerdere malen onterecht te vlaggen voor buitenspel. Ook zeer beledigende spreekkoren werden niet bestraft. Het zijn van die losse flodders die de KNVB jaar in jaar uit weer lanceert en alleen goed voor de eerste 5 speelrondes. Hierna vervalt alles weer in het oude en vervagen de regels of worden ze zeer inconsequent toegepast. Tegenwoordig krijg je voor een overtreding van achter al niet eens geel meer.


Olaf Lindenbergh in duel met ADO’s Roy Stroeve


Zdenek Grygera kan zijn geluk niet op nadat hij Ajax op 0-1 heeft gebracht


Jongeling Sarpong in duel met Bodde

OMDAT ER GEEN UITSUPPORTERS AANWEZIG MOCHTEN ZIJN BIJ DIT DUEL HELAAS GEEN FOTO’S VANUIT DEZE HOEK
Klik hier voor het fotoverslag van de AFS van deze wedstrijd

Huidige stand
Omdat NEC de uitwedstrijd bij FC Utrecht niet wist te winnen, is Ajax weer een plaats gestegen en bezet nu de vijfde plaats met 40 punten uit 24 wedstrijden. Heerenveen, de huidige nummer 4, heeft ook 40 punten uit evenveel wedstrijden maar een wat beter doelsaldo. Het doelsaldo van Groningen is daarentegen weer wat minder en daarom zijn zij met 40 punten terug te vinden op plaats 6. Veel clubs liggen dus dicht bij elkaar en om deze plaats te behouden, of om op korte termijn de 4de plaats te bereiken, blijven overwinningen noodzakelijk.

ADO Den Haag-Ajax 1-2 (1-1)
30. Grygera 0-1
33. Mols 1-1
55. Huntelaar 1-2

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 8600
Kaarten: Geel: Rosenberg, Grygera (Ajax), Bakkati, Stroeve (ADO)

ADO Den Haag
Drobny, Bakkati, Grujic (Kum/68), Saavedra, El Akchaoui, Stroeve, Bodde, Rzasa (De Graaf /78), Elia, Mols (Roiha /54), Kolkka.

Ajax
Stekelenburg, Grygera, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Sarpong (Boukhari /84), Maduro, Lindenbergh, Rosales, Huntelaar, Rosenberg.

Related posts