Voorbeschouwing Ajax-Willem II; Alles gericht op minimaal 5e plaats

Veel tijd om te treuren over de nederlaag tegen feyenoord van afgelopen zondag heeft Ajax niet. Vanavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander in de eigen Amsterdam ArenA is Willem II. De Tilburgers draaien ook een slecht seizoen. De club staat op een schamele 17e plaats hetgeen trainer Robert Maaskant onlangs de kop koste. Zijn opvolger; Kees Zwamborn doet het al niet veel beter. Enig lichtpuntje was de winst, afgelopen week, op nummer laatst RBC waardoor Willem II het gevaar van rechtstreekse degradatie afwende en enigzins kans houdt om ook de nacompetitie te ontlopen.

Ajax kent, zoals bekent, heel andere problemen. Door de achtste nederlaag tegen aartsrivaal Feyenoord is de club terug gezakt naar een onwaardige 8e plaats op de ranglijst. Daarmee lijkt zelfs de bijgestelde doelstelling; het behalen van de play-offs, in gevaar te komen. Danny Blind lijkt als geen ander te beseffen dat ieuw puntverlies wel eens cruciaal kan zijn. De komende vijf wedstrijden moeten dan ook, zo oordeelt de coach, eigenlijk alle vijf gewonnen worden. Met achtereenvolgens Willem II, Den Haag, RBC, Heracles en Sparta is het vooruitzicht heeft de coach niet voor niets vijf wedstrijden genoemd want daarna wordt het programma een stuk zwaarder met alleen nog de duels tegen PSV, Groningen, NAc, Roda, AZ, Vitesse en RKC. Het lijkt dus of Blind de komende weken hoopt een buffertje op te bouwen om de laatste weken in ieder geval de vijfde plaats veilig te stellen.

Zonder Sneijder en Trabelsi
Hatem Trabelsi keerde dinsdag te laat teurg om nog deel te nemen aan de training. Hij zal daarom nog niet bij de wedstrijdselectie voor het duel vanavond tegen Willem II zitten. Wesley Sneijder heeft nog last van zijn hamstring en moet rust nemen. De middenvelder zal dus ook niet meespelen tegen Willem II. Zijn vervanger is Jeffrey Sarpong, die afgelopen zondag zijn competitiedebuut in het eerste maakte. Verder ontbreken nog steeds de al langer geblesseerden Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan en Steven Pienaar. Vorig seizoen won Ajax de confrontatie in de Amsterdam Arena met 2-0 door doelpunten van Mitea en Ryan Babel (Zie verslag).

Willem II zal het moeten doen zonder Raymond Victoria. Hij is geschorst vanwege zijn vierde gele kaart die hij dit weekend kreeg. Arvid Smit keert daarentegen weer terug in de selectie. Reuser, Fehér, Moens en Van der Struijk ontbreken wegens blessures.

Zet zonder risico 15 euro in
Ajax wordt gezien als grote favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen Willem II. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,20 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 5,50 keer en voor een zege van Willem II 12 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,2=18 euro Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts