Van Geel bewaart de rust;’Geen crisis bij Ajax’

Ondanks de dramatische achtste plaats in de eredivisie, weigert Technisch Directeur Martin Van Geel te spreken van een crisis binnen de Amsterdamse club. ,,Omdat we intern de rust bewaren,’’ aldus Van Geel vandaag tegenover het AD. ,,We analyseren alles, we weten exact waar we staan en waar we naartoe willen. Van een crisis is geen sprake.’’ Van Geel maakt een zeer goede indruk en lijkt als een vis in het water op zijn nieuwe stek als TD. Hij kan direct de handen uit de mouwen steken want Ajax moet bijna vanaf de grond vernieuwd worden. Zijn kwaliteit kwam afgelopen week nog maar eens naar boven toen hij slimmer handelde in de zaak Stam dan PSV en dat is bijna uniek te noemen. Meestal handelen de Eindhovenaren sneller en slimmer. Sinds de komst van Van Geel lijkt dat verleden tijd.

Over de positie van Blind weigert de technisch directeur zich uit te spreken. ,,Niet aan de orde,’’ zegt Van Geel, die voor komend seizoen naast Jaap Stam ook Michael Krohn-Dehli en Kenneth Perez vastlegde als versterkingen. Gezien het grote aantal vertrekkende spelers, zullen er meer nieuwe spelers volgen. ,,Daar werken we hard aan,’’ zegt Van Geel, die de interesse in Denny Landzaat niet wil bevestigen. ,,Ik ga niet in op namen.’’

Tegelijkertijd werkt de directeur aan een reorganisatie binnen de jeugdopleiding. Van Geel: ,,Dat is bijna afgerond. We gaan eerst iedereen persoonlijk op de hoogte stellen.’’ Aron Winter lijkt de belangrijkste kandidaat om John van de Brom op te volgen als coach van Jong Ajax. Van de Brom zelf schuift door naar de functie van Hoofd Jeugdopleidingen. Ook voor Frank de Boer wordt binnen de vernieuwde structuur een plaats ingeruimd. De oud-speler krijgt waarschijnlijk, net als Sonny Silooy en Bryan Roy, een jeugdelftal onder zijn hoede. ,,Frank is in principe geen kandidaat voor Jong Ajax,’’ aldus Van Geel. ,,Voor hem zien we een andere rol.’’

Related posts