Ajax ook onderuit in De Kuip: 3-2

Ajax heeft de 50ste editie van de competitiekraker Feyenoord-Ajax in De Kuip met 3-2 verloren. Hofs zette Feyenoord in de 21ste minuut op voorsprong; Kalou mocht van scheidsrechter Temmink in buitenspelpositie Hofs aanspelen. De middenvelder liet doelman Stekelenburg kansloos: 1-0. De gelijkmaker van Ajax liet nog geen twee minuten op zich wachten. Emanuelson bracht Rosenberg in stelling en de Zweed deed wat hij vlak voor de openingstreffer van Hofs nog naliet. Hij passeerde Lodewijks met een handige voetbeweging: 1-1.


Drukte bij de ingang Noord


Blauw, blauw…


….en nog eens blauw


Een warm onthaal weer bij aankomst in Rotjeknor


Ook hier weer zeer veel politie op de been

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist vlak voor en na rust; Kuijt ontweek in blessuretijd van de eerste helft handig de door Ajax opgezette buitenspelval. Hij bediende handig Castelen: 2-1.

Tot overmaat van ramp komt Ajax drie minuten na rust zelfs met 3-1 achter; Kuijt verrast Stekelenburg met een schot in de korte hoek: 3-1. De wedstrijd lijkt daarna gelopen. Ajax kan amper een vuist maken en Feyenoord dicteert het duel. In de 89ste minuut komt Ajax geheel onverwachts toch nog terug in de wedstrijd. Huntelaar staat op de goede plek bij een van richting veranderd schot van Maduro. Rotterdam knijpt nog even de billen bij elkaar. Ajax perst er nog iets uit wat op een slotoffensief moet lijken maar Ajax komt niet meer langszij in de resterende minuten.

Het betekent alweer de achtste nederlaag voor Ajax dit seizoen. Vraag lijkt hoeveel dieper Ajax nog kan zakken dit seizoen. De Amsterdammers hebben inmiddels een achterstand van maar liefst twintig punten(!!) op de koppositie.

Terecht
Danny Blind sprak na afloop van Feyenoord-Ajax over een terechte nederlaag over 90 minuten gezien. ,,Het breekpunt was de 2-1 vlak voor rust. Wij zaten goed in de wedstrijd, zij niet al te goed. We hebben een behoorlijke eerste helft gespeeld. We kregen ook de eerste kansen. Dan kwam er dan fatale moment in de 46ste minuut van de eerste helft. Op dat moment moet je tot de rust uitspelen, zo zeiden we ook op de bank. Twee van de vier verdedigers waren weg, dan krijg je de deksel op je neus. Het leergeld van dit soort momenten is in dit seizoen wel erg hoog. Dan hoop je dat beeld te veranderen in de tweede helft. Het wordt echter direct 3-1 en dan is het moeilijk nog iets te herstellen.”

De verliespartij in de Kuip was de eerste keer sinds Co Adriaanse met Ajax in 2000-2001 deze uitwedstrijd verloor. In dat seizoen werd eveneens twee keer niet van Feyenoord gewonnen. Onder Ronald Koeman verloor Ajax in competitieverband nooit twee keer van Feyenoord. Met de winstpartij staat het aantal overwinningen voor Ajax en Feyenoord in De Kuip in competitieverband gelijk; beide teams wonnen 17 klassiekers in De Kuip.


Klaas Jan Huntelaar in duel met Feyenoorder Vlaar

Emanuelson probeert te voorkomen dat Castelen tot een voorzet kan komen


De keiharde cijfers


En dag hoor


Blind weet het al even niet meer

En dus weer maar eens met lege handen naar huis

Feyenoord-Ajax 3-2 (2-1)
21. Hofs 1-0
23 Rosenberg 1-1
45. Castelen 2-1
48. Kuyt 3-1
89. Huntelaar 3-2

Scheidsrechter: Temmink
Toeschouwers: 45.000

Opstelling Feyenoord:
Lodewijks, Greene, Vlaar, Bahia, Bosschaart, Hofs, Paauwe, De Guzman, Castelen, Kuyt, Kalou
Bank: Aerts, van Hooijdonk, Boussabon, Drenthe, Gyan, Biseswar

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Grygera, Maduro, Vermaelen, Emanuelson, Galasek, Sneijder, Lindenbergh, Rosales, Huntelaar, Rosenberg
Bank: Vonk, Charisteas, Babel, Juanfran, Boukhari, Boakye, Sarpong

Met dank aan o.a. Ajaxpride.nl voor het fotowerk

Related posts