Vitesse waarschuwt eigen fans voor doorverkopen kaarten aan Ajacieden

Na de wedstrijd Vitesse – Ajax in het Gelredome van 11 december 2005 kreeg een aantal Vitesse-supporters een brief van de eigen club. De club was niet blij met het feit dat er zo’n 100 ‘zich Ajax-supporter noemende’ fans op de Noord-tribune zaten, Volgens Vitesse ging het om supporters die stuk voor stuk ’tot de harde kern van Ajax’ zouden behoren. Zij zouden voor een bedreigende sfeer hebben gezorgd, waardoor andere supporters geen kijkplezier meer zouden hebben gehad.

Er is echter niks gebeurd op de Noord-tribune, de Ajax-supporters hebben zich goed gedragen. Uiteraard hebben zij gejuicht bij de doelpunten van Ajax en hebben zij ook hun club flink toegeschreeuwd. Iets wat een gemiddelde Vitesse supporter ook voor zijn club doet, of in ieder geval zou moeten doen! Dus om daar nou zo’n ophef over te maken.

‘Niet blij mee’
Dat Vitesse de eigen fans niks kan maken is wel duidelijk. De club zegt er ‘niet blij mee te zijn’ en verzoekt de fans vriendelijk doch dringend geen kaarten meer door te geven aan fans van de tegenpartij. Maar ach, dat krijg je als je uit commercieel oogpunt meerdere kaarten wil verkopen per seizoenkaart. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten! Tot volgend jaar in Arnhem, zullen we maar zeggen!

Je kan de brief hier lezen.

Bron: AFCA.NL

Related posts