Ajax fors onderuit in eigen huis tegen Utrecht: 1-4

Het lukt Ajax maar niet om uit het dal te kruipen, sterker nog de Amsterdammers geraken steeds dieper in de put. In eigen huis werd ditmaal dramatisch verloren van FC Utrecht. Adil Ramzi was met drie treffers de gevierde man bij de Domstedelingen. Na amper een minuut spelen lag het eerste doelpunt van de Marokkaan al achter Stekelenburg en dat terwijl Danny Blind er al weken op hamert dat zijn team eens scherp moet starten. Toen Galasek na 10 minuten een penalty miste ala Jaap Stam werd het al duidelijk dat het een zwaar middagje ging worden.


Het jarige Vak410

Ook weer eens een megavlag op Zuid dit keer


En zo ziet dat er vanaf de overzijde dan uit


Steeds meer ‘succes-supporters’ blijven schijnbaar liever thuis


Ook uit Utrecht schandalig weinig fans


Een lekker begin: Al na twee minuten kijkt Ajax tegen een achterstand aan


Een vroeg Utrechts-feestje dus


Klaas Jan Huntelaar op de voor hem vreemde nummer 10 positie


De normaal altijd trefzekere Galasek schiet een penalty hoog over

Meteen na rust bracht Rosenberg op aangeven van Charisteas nog wel de gelijkmaker op het bord, maar met een miraculeuze kopbal zette Ramzi zijn ploeg niet veel later opnieuw op voorsprong. Toen vier minuten voor tijd Dick Jol ook nog zijn steentje bij wenste te dragen aan de misere van de Amsterdammers door goed te keuren dat een vrije trap genomen mocht worden terwijl de bal niet op de goede plaats en niet eens stil lag waardoor Utrecht door mocht en het een koud kunstje werd om met twee Utrechters Maarten Stekelenburg te omspelen: 1-3. Kort daarop wees Jol ook nog lachend naar de stip toen Van de Bergh licht werd vastgepakt door Juanfran. Nelisse faalde niet vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 1-4. Ajax is door de nederlaag tegen FC Utrecht gezakt naar een zevende plaats op de ranglijst.

Vier momenten
Danny Blind wilde na afloop van het duel tegen Fc Utrecht voor Langs de Lijn niet echt ingaan op het spel van zijn ploeg. Wel liet hij weten dat er een viertal momenten waren die bepalend waren voor het verloop van de wedstrijd. ‘1: gelijk vanaf de aftrap waren we de bal binnen 10 seconden kwijt. We waren vervolgens anderhalve minuut bezig om uit de verdediging te komen. Daar kwam ook de 0-1 uit voort. Dan loop je opnieuw achter de feiten aan. 2: de gemiste strafschop. Tomas mist eigenlijk nooit een penalty. Dat was in een fase waarin we een aantal goede momenten hadden. Dat draag je vervolgens mee in de wedstrijd. 3: Hel snel na de rust kom het op 1-1. Beter kan eigenlijk niet. Maar a la FC Twente kwamen we weer heel snel daarna achter. Dat is psychologisch heel slecht voor ons, voor hen heel goed. Zoiets gebeurt juist in dit seizoen. Het vierde moment is dat Dick Jol besluit om de vrije trap toch door te laten gaan ondanks dat de bal niet stilligt en niet op de juiste plek ligt.’

Huntelaar op tien
Omdat Blind diverse spelers op het middenveld miste, haalde hij Huntelaar terug naar de nummer 10 positie. Op die positie kon de nieuwe aanwinst niet uitblinken. ‘Charisteas was de hele week op de training heel scherp en was dat ook al tegen FC Twente. Dat neem je mee in de beslissing om Huntelaar op tien te zetten. Vandaag hebben alle vier de voorwaartsen ook niet gefaald’ aldus Blind.


Grandel vervangt in de tweede helft Terol in het doel van Utrecht


Vak410 gooit er nog een tifo-actie uit


Maduro worstelt zich langs tegenstander Tom Caluwe


Het regent gele kaarten maar Jol blijkt weer eens totaal niet consequent daarin


Marcus Rosenberg ligt geblesseerd op de grond na een botsing met Grandel


Rosenberg wijst Jol op zijn inconsequente beleid


Een spandoek voor de vertrokken Bogdan Lobont


Kakkerlak Nelisse strooit met de 1-4 extra zout in de Amsterdamse wonden


Danny Blind ziet het samen met de hele Ajax-bank met verslagenheid aan

Volgend seizoen
Blind is op dit moment het liefst alleen maar bezig met het nieuwe Ajax. De Ridder. Obodai, Escudé, De Jong en Lobont hebben de club al verlaten. Maxwell, Galasek, Trabelsi, Pienaar, Anastasiou, Vonk en Boukhari vetrekken aan het einde van het seizoen. Huurling Juanfran weet nog steeds niet of hij mag blijven. Zoals de Spanjaard tege Utrecht speelde heeft hij daar ook geen enkel recht op. Keer op keer werd hij voorbij gelopen door zijn directe tegenstander en zette hij aan de binnenkant de deur open naar het doel van Maarten Stekelenburg.

„Donderdag Heerenveen voor de beker en zondag Feyenoord”, verzuchtte Blind. „Hoe we dat gaan doen? Gewoon spelen. Maar makkelijk zal het niet worden”. Blind denkt niet aan opstappen? ,,Of ik nog wel trainer van Ajax wil blijven? Ja hoor, ik stap zelf niet op. Ik ga er natuurlijk niet over wat het bestuur doet.” De druk op Blind zal door de nieuwe thuisnederlaag opnieuw groter worden. Het bestuur was tot nu toe altijd standvastig dat het vertrek van de trainer geen zin heeft en dat Ajax na de vele trainerswissels in de laatste jaren nu naar een stabiele situatie toe moet. De druk van buitenaf wordt echter met de week voelbaar groter op Blind en diens positie.


Extra beveiliging bij de hoofdingang na afloop


Met dank aan SNIP en Ajaxpride.nl voor het fotowerk

Ajax – FC Utrecht 1-4 (0-1)
2. Ramzi 0-1
46. Rosenberg 1-1 Video van deze goal!
49. Ramzi 1-2
86. Ramzi 1-3
89. Nelisse 1-4 (strafschop)

Scheidsrechter: Jol
Toeschouwers: 45.000
Gele kaart: Heitinga, Charisteas (Ajax), Caluwé, Keller, Somers, Broerse, Van den Bergh.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Heitinga, Maduro, Vermaelen en Juanfran; Galasek, Huntelaar en Lindenbergh (71. Emanuelson); Rosales, Charisteas en Rosenberg (83. Babel).

Opstelling FC Utrecht:
Terol (46. Grandel); Tiendalli (53. Shew-Atjon), Keller, Broerse en Braafheid; Caluwé, De Jong (76. Kruys) en Somers; Ramzi, Nelisse en Van den Bergh. Bijzonderheid: 10. Galasek (Ajax) mist strafschop.

Related posts