Voorbeschouwing Ajax-Utrecht: Personele problemen aan beide zijden

Zondagmiddag om half 3 treft Ajax in de Amsterdam ArenA het FC Utrecht van Foeke Booy. Inzet in eerste instantie is de 4e plaats in de competitie. Ajax staat 4e, Utrecht is 6e met slechts een punt achterstand op de Amsterdammers. Ajax moet het zondag doen zonder de geschorste Grygera. Ook Thomas Vermaelen is niet van de partij. Hij is nog niet voldoende hersteld van een blessure. De blessure die Sneijder aan zijn hamstring opliep vorige week tegen FC Twente is niet ernstig. Dat bleek uit een MRI-scan in het ziekenhuis. Wel zal de middenvelder een tot twee weken uit de roulatie zijn. Zijn meespelen komende zondag is dan ook zeer onwaarschijnlijk.

Blind zal aardig moeten puzzelen met zijn opsteling en dan zeker in de verdediging. Door de afwezigheid van Trabelsi en het vertrek van Escude en De Jong heeft Blind minder opties. De Ajax coach wilde zich over de invulling nog niet uitlaten. Blind liet vrijdagmiddag wel weten dat Klaas-Jan Huntelaar zondag net als het tweede deel van de wedstrijd vorige week op tien zal gaan spelen. Charisteas krijgt een basisplaats als diepste spits met Huntelaar erachter. Rosenberg en Rosales zullen op de flanken gaan spelen. Blind benadrukte dat de positie van Huntelaar slechts een tijdelijke is omdat hij geen andere nummer tien tot zijn beschikking heeft. ,,Ik heb het er met Klaas Jan uitvoerig over gehad. Hij doet het voor de ploeg, maar deze rol is in principe eenmalig.” Scheidsrechter Dick Jol is aangesteld voor de altijd beladen wedstrijd Ajax – FC Utrecht.

Logo
Ook Utrecht kent personele problemen. Ex-Ajacied Darl Douglas, Tim Cornelisse en Alje Schut ontbreken zeker bij de domstedelingen. Daar staat tegenover dat in de winterstop twee versterkingen gehaald werden in de personen van Tom Caluwé en Adil Ramzi. Opvallend nieuws uit Utrecht verder deze week is dat webmasters van fansites te horen kregen dat zij het logo van de club niet meer mogen gebruiken op hun site. Commerciele bedoelingen, hoe kan het ook anders, zouden hieraan ten grondslag liggen. Ook in Utrecht begrijpt een bestuur kennelijk niet dat de club van de supporters is en niet van een stel stropdassen!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is bij de bookmakers favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,45 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,80 keer en voor een zege van FC Utrecht 6,75 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,45=21,75 euro. Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft, in samenspraak met AjaxF-side.NL een speciale actie dat als je je via

Related posts