Nigel De Jong per direct naar HSV, Ajax bevestigt transfer

Nigel de Jong is niet langer Ajacied, zo meldt het doorgaans zeer betrouwbare Kicker. De geboren Amsterdammer vertrekt per direct naar Hamburger SV. De 21-jarige international wordt voor circa een miljoen euro overgenomen van Ajax. Beide clubs hebben het nieuws nog niet bevestigd. De Jong stond nog tot het einde van dit seizoen onder contract bij Ajax. Maar hij mocht daar vertrekken, omdat hij al te kennen had gegeven zijn aflopende contract niet te verlengen en de Amsterdamse club op deze manier nog iets kan verdienen aan de verdediger annex middenvelder. [UPDATE 17:45uur:] Inmiddels brengen ook De Volkskrant en AT5 het nieuws over het vertrek van De Jong.

[UPDATE20:10uur] Ajax en HSV hebben zojuist officieel bevestigd dat de transfer van Nigel de Jong naar HSV rond is. De Jong zal vanavond nog gepresenteerd worden. De Jong tekent een contract tot 2010 bij de club van Rafael van der Vaart. De clubs maakten het transferbedrag niet bekend.

,,We zijn zeer blij dat we met Nigel een veelzijdige speler hebben kunnen aantrekken. Hij kan zowel op het middenveld als in de verdediging ingezet worden”, zo meldt HSV op haar website.


Nigel de Jong tijdens de kampioenshuldiging van Ajax in 2004

Bij HSV is De Jong de derde Oranje-international. Khalid Boulahrouz is er bezig aan zijn tweede seizoen, terwijl Rafael van der Vaart afgelopen zomer dezelfde weg bewandelde als De Jong zojuist gedaan heeft. HSV was niet de enige club die lonkte naar De Jong. Ook Sevilla, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en West Ham United toonden interesse.

De Jong debuteerde voor Ajax op 19 oktober 2002 in de competitiewedstrijd tegen AZ (6-2 winst). Hij speelde in totaal 133 wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht.

Related posts