Schikkingsvoorstel aanklager KNVB: één uitwedstrijd zonder Ajax-supporters

Naar aanleiding van vernielingen bij de wedstrijd FC Utrecht – Ajax heeft de aanklager van de KNVB Ajax een schikkingsvoorstel gedaan. Ajax wordt met ingang van 3 weken na 30 januari 2006 ‘veroordeeld’ tot opschorting van het recht van haar club tot het verkrijgen van toegangskaarten voor de eerstvolgende uitwedstrijd in de competitie, beker of play-off. Als Ajax het schikkingsvoorstel niet voor 30 januari accepteert zal de zaak worden voorgelegd aan de tuchtcommissie.

De straf wordt uitgedeeld omdat voor, tijdens en na het duel in Utrecht vernielingen werden aangericht. Volgens de inventarisering van Utrecht werden door Ajax-fans stoeltjes in het bezoekersvak, een glasplaat, een glaswand, straatwerk ,een beveiligingscamera, een hekwerk en afdichtzeilen vernield. FC Utrecht zelf kreeg een schikkingsvoorstel van slechts 10.000 euro voorgelegd vanwege kwetsende spreekkoren.


Zie de KNVB website


Related posts