Ajax op tandvlees in slotseconde langs FC Twente: 2-3

Ajax heeft zondagmiddag in Enschede met 3-2 gewonnen uit bij FC Twente. Lange tijd leken de Amsterdammers af te stevenen op de zoveelste nederlaag. In de 89ste minuut kwam het onmogelijke geachte alsnog tot stand; Ajax boog in amper één minuut tijd de 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong via Maduro (2-2) en Emanuelson (2-3). De zege was overigens wel verdiend te noemen gezien het spel van Ajax.


Twente kwam in de 25ste minuut verdient via N’Kufo op een 1-0 voorsprong. Ajax creeerde pas na een half uut zijn eerste kans. Tot overmaat van ramp moest Wesley Sneijder het veld in de 40e minuut met een hamstringblessure verlaten. De middenvelder van Ajax had al een tijdje last van zijn rechterhamstring, maar raakte in het duel geblesseerd aan zijn linkerbeen. ,,We kunnen maandag pas een scan laten maken”, aldus een woordvoerder. ,,Als hij een scheurtje in de hamstring heeft, moeten we hem wellicht vier tot zes weken missen.” Sneijder’s vervanger was verrassend genoeg Charisteas. Huntelaar ging vervolgens achter hem spelen.


Een hard werkende Klaas Jan Huntelaar kwam opnieuw niet tot scoren

Urby Emanuelson schreeuwt het uit van vreugde als hij Ajax in de slotseconde toch nog de winst bezorgt tegen Twente: 2-3
Ajax kreeg, in die aanvallendere opstelling, in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. In de 51ste minuut kwamAjax dan ook verdient op gelijke hoogte via Rosenberg: 1-1. Lang kon Ajax echter niet genieten van die treffer; amper één minuut later was het alweer 2-1 via opnieuw N’Kufo. Naarmate het duel vorderde werd Ajax gevaarlijker. Tot in de 89e minuut leek Ajax echter af te stevenen op een nieuw echec. Ajax kreeg echter wat hulp uit onverwachte hoek; Vidarsson, die zijn debuut maakte bij FC Twente, verdedigde slecht uit. Maduro lette op en benutte de mogelijkheid direct voor de 2-2. Nog in diezelfde minuut schoot Emanuelson vervolgens Ajax ook nog naar de onverwachte overwinning en zelfs naar de 4e plaats op de ranglijst.

Schorsing Grygera
De Tsjech Grygera zal het volgende duel, thuis tegen FC Utrecht, aan zich voorbij moeten laten gaan. De Tsjech stond al op scherp en liep tegen FC Twente een nieuwe gele kaart op. Hij krijgt daarvoor automatisch een schorsing van een duel.

Twente-trainer Rini Coolen was na afllop heel eerlijk en noemde de winst van Ajax niet onverdiend, gezien de wedstrijd en de kansen van Ajax. ,,Dat Ajax toch nog wist te winnen was alleen zuur voor zijn team”, aldus Coolen.

Ajax-coach Danny Blind was zichtbaar opgelucht met het slotaccoord van de Amsterdammers; ,,Ik denk dat het een terechte overwinning was. l kun je natuurlijk altijd twisten over het tijdstip waarop dat gebeurt. Maar wij hadden het meeste recht op de punten, als je de hele wedstrijd bekijkt. FC Twente haalde 100% rendement uit de twee kansen die ze kregen, wij kregen er vijf.”

,,Ik moet de ploeg een compliment geven dat we na een wat aarzelend begin, waarin wij niet mee gingen in de strijd met FC Twente, in de tweede helft prima strijd hebben geleverd. We zijn er voor gegaan en dan is het toch lekker dat dat een keer beloond wordt. Het was niet met goed voetbal, maar met heel veel opportunisme. Uiteindelijk kwam uit het niets eigenlijk nog de 2-2 en 2-3.”


Tevreden konden eindelijk weer eens de handjes de lucht in


En dus toch nog met drie punten in de tas terug naar huis

Ranglijst:
1. PSV 20 48 40-12
2. AZ 20 45 50-19
3. Feyenoord 20 45 50-19
4. Ajax 20 34 34-23

FC Twente – Ajax 2-3 (1-0)
25. N’Kufo 1-0
51. Rosenberg 1-1
52. N’Kufo 2-1
89. Maduro 2-2
90. Emanuelson 2-3

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 13.250
Gele kaart: Gerritsen (FC Twente), Lindenbergh, Grygera, Juanfran (Ajax).

Opstelling FC Twente:
Boschker; Schuurman, Niemeyer, Zomer en Heubach; Gerritsen (87. Touzani), Bakircioglu (73. Brama), Vidarsson en Gakhokidze; Gerk (68. Sjoekov) en N’Kufo.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Heitinga, Maduro, Grygera en Juanfran; Galasek, Lindenbergh en Sneijder (40. Charisteas); Rosales, Huntelaar en Rosenberg (82. Emanuelson).

Related posts