Voorbeschouwing FC Twente-Ajax; Strooit Twente nog meer zout in de wonden?

Veel tijd om de spelers uit het dal te krijgen heeft Danny Blind niet. Zondag staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Twente op het programma. De punten zullen duur zijn in Enschede. Bij winst zou Ajax met een beetje geluk door kunnen stijgen naar de vierde plaats op de ranglijst. Bij verlies kan de ploeg echter zelfs zakken naar plaats 9. Nu staat Ajax op de zesde plaats, samen met NEC en RKC.

Voor het duel tegen Twente keert Wesley Sneijder terug in de selectie na zijn schorsing tegen NEC. Daar staat tegenover dat Blind niet kan beschikken over Maxwell, Mitea, Manucharyan, Pienaar en Vermeer en uiteraard ontbreekt ook Julien \escude die met onmiddelijke ingang naar Sevilla vertrok. Bij Twente zullen de Rus Anatoli Gerk (afkomstig van Anderlecht) en Arnar Vidarsson (afkomstig van Lokeren) hun debuut kunnen maken. Scheidsrechter Wegereef is door de KNVB aangesteld als leidsman voor het duel tussen FC Twente en Ajax. Wegereef leidde Ajax dit seizoen al twee keer, een keer won Ajax, het andere duel ging voor Ajax verloren.

Ajax won tot dusverre dit seizoen vijf uitduels maar even zoveel duels op vreemde bodem gingen verloren. Geen enkel uitduel eindigde in een gelijkspel.

Op scherp
Grygera, Heitinga, Trabelsi, Sneijder en Vermaelen zullen zondag op moeten passen. Zij staan allen op scherp, een nieuwe gele kaart zal hun een automatische schorsing van een duel opleveren. In dat geval missen ze de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Aan elkaar gewaagd
Twee maanden geleden won Ajax nog het thuisduel tegen Twente met 2-0 zie verslag. Van de 39 ontmoetingen in Enschede tot nu toe won Ajax er slechts 17, 9 keer werd het gelijk en 13 keer bleven de punten bij de Tukkers. Vorig seizoen won Ajax in Enschede met 2-3 zie verslag. Beide ploegen zijn ongeveer aan elkaar gewaagd zo bewijst de historie. De laatste jaren is het een beetje om en om wie er wint in Twente-stad….en dit jaar lijkt helaas Twente weer aan de beurt, als we de statistieken mogen geloven! Zover is het echter nog niet. Ajax weet wat hen te doen staat. Alle ogen zijn gericht op de pupillen van Danny Blind. In deze situatie kan het niet zo ijn dat Ajax met een te gemakkelijke instelling het duel zal starten!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 28,80 euro!
Ajax wordt gezien als de favoriet voor de winst in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,92 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,30 keer en voor een zege van FC Twente 3,60 keer. Dat betekent ook dat er flink te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,92=28.80 euro!

Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft, in samenspraak met AjaxF-side.NL, een speciale actie dat als je je via zie verslag
2002-2003 25-05-2003 FC Twente-Ajax 1-2 (0-0) zie verslag
2003-2004 21-12-2003 FC Twente-Ajax 2-0 (1-0) zie verslag
2004-2005 15-08-2004 FC Twente-Ajax 2-3 (0-2) zie verslag
2005-2006 Ajax-FC Twente 2-0 (0-0) zie verslag

Related posts