Voorbeschouwing Ajax-NEC; Met Huntelaar, zonder Sneijder

Ajax start de tweede seizoenshelft met een thuisduel tegen NEC Nijmegen. Veel fans hopen dat Klaas jan Huntelaar de verlosser zal zijn voor een stroef lopend Ajax. Wesley Sneijder zal het duel tegen NEC van de kant moeten bekijken. De middenvelder is geschorst. Daarnaast is er, ondanks de winterstop, weinig verandering gekomen in de lijst met geblesserden. Maxwell, Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan, Kenneth Vermeer, Steven Pienaar en Julien Escudé zijn allen nog niet hersteld. Trabelsi zit in Afrika ter voorbereiding op de Africa Cup De wedstrijd tegen NEC staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen.

NEC zonder trainer maar met Jones
Bij tegenstander NEC is het nog steeds onrustig na het onverwachte vertrek van trainer Cees Lok. De club is naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. Het duo Ron de Groot/Wilfried Brookhuis heeft nu de leiding, maar wil het seizoen niet afmaken. Mario Been heeft al bedankt voor de eer, Fred Rutten wordt nu genoemd. NEC huurde afgelopen week middenvelder, en Engels jeugdinternational, David Jones van Manchester United.

Historie; Ajax verloor nooit thuis van NEC
Als we de historie van het competitieduel Ajax – NEC bekijken, dan valt op dat Ajax thuis nog nooit verloor van NEC. Van de 29 thuisduels werd er zelfs slechts één gelijk gespeeld. Dat was in seizoen 2000/2001 (0-0). Het doelsaldo in die 29 duels is maar liefst 105 doelpunten voor en 16 tegen. Van de grootste zege resteert nog de bijnaam van NEC, negen-een-combinatie.

Zet zonder risico 15 euro in en win!
Ajax wordt gezien als grote favoriet voor de winst in de wedstrijd tegen NEC. Unibet (voorheen MrBookmaker) heeft, in samenspraak met Ajaxf-side.nl een speciale actie dat als je je via ZIE VERSLAG
2002-2003 Ajax-NEC 6-0 (1-0) ZIE VERSLAG
2003-2004 Ajax-NEC 1-0 (0-0) ZIE VERSLAG
2004-2005 Ajax-NEC 1-0 (1-0) ZIE VERSLAG

Related posts