Voorbeschouwing oefenduel HFC Haarlem-Ajax; Eerste wedstrijd Huntelaar?

Vandaag (woensdag 11 januari) speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen HFC Haarlem. De wedstrijd, die beide clubs spelen in het kader van hun voorbereiding op het restant van het lopende seizoen, wordt gespeeld in het Haarlem Stadion. [Update]HET DUEL IS UITVERKOCHT! DAT BETEKENT DAT ER BIJNA DRIEDUIZEND TOESCHOUWERS AANWEZIG ZULLEN ZIJN. De aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. Beide teams zullen, in verband met het overlijden van Gerrie Kleton (Zie bericht op Ajax.nl), spelen met rouwbanden. Tevens zal er voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen worden. Kleton was zowel oud-speler van Ajax als van Haarlem.

De oefenpot tegen Haarlem is, ervan uitgaand dat Danny Blind hem speeltijd gunt, de eerste gelegeheid voor de fans om Klaas Jan Huntelaar in actie te zien in Ajax-tenue. Het is zowieso interessant om te zien met welke speelwijze Blind de tweede competitiehelft start; ofwel houdt hij, ook na de komst van Huntelaar, vast aan het twee-spitsen systeem of gaat hij terug naar het Ajax-systeem 4-3-3?

Lastig
De geschiedenis van de laatste onderlinge duels leert dat Ajax het vaak lastig heeft tegen Haarlem. De laatste keer dat Ajax met het eerste elftal een bezoek bracht aan Haarlem was op 17 juli 2002.Ook toen liep het stadion vol voor de komst van spelers als Chivu, Ibrahimovic, Wamberto en Van Halst. Het team van Ronald Koeman won destijds nipt met 1-0 door een doelpunt van Ibrahimovic. Een jaar later was Haarlem te gast op de open dag van Ajax en werd er met 2-1 verloren. Weer is het Zlatan die Ajax op voorsprong zette. Net na rust kwam Haarlem verrassend op 1-1. Lang konden de Haarlemmers niet genieten van de gelijke stand; Even voor het uur zette Ikedia de 1-2 eindstand op het scorebord.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel in Haarlem. Kaarten kosten rond de 15 euro en zijn, naast 3 verkooppunten in Haarlem, verkrijgbaar bij de administratie van Haarlem aan het stadion. Klik hier Voor meer info omtrend de voorverkoop.[UPDATE]: Het duel is inmiddels uitverkocht!

E-pupillen
De gelukkigen die wel in het bezit zijn van een kaartje wordt verzocht vroeg naar het stadion te gaan om een wedstrijd mee te pikken tussen Haarlem E Pupillen en Ajax E pupillen.

Related posts