Ajax komt, ook met Huntelaar, niet verder dan 0-0 tegen Haarlem

Ajax is de tweede seizoenshelft begonnen met een 0-0 gelijkspel in het oefenduel tegen Eerste Divisieclub HFC Haarlem. Het spel van Ajax vertoonde, ondanks dat Klaas Jan Huntelaar in de basis stond, weinig verbetering ten opzichte van vorig jaar. Het was ronduit bedroevend wat de Amsterdammers op de mat legde. Haarlem had zelfs enkel kansen het fiasco van Ajax nog groter te maken door de volle winst te pakken.

Huntelaar maakte met zijn basisplaats zijn debuut voor Ajax. Hij startte in de spits samen met Markus Rosenberg in een 4-4-2 formatie . Huntelaar kreeg ook de twee beste kansen voor Ajax. In de 3e minuut kreeg hij de bal prima aangespeeld door Rosenberg, maar Huntelaar kreeg de bal niet langs Haarlem-keeper Heijblok. In de 25e minuut gaf JuanFran, in zo’n beetje zijn enige goeie actie van de wedstrijd, de bal voor op de Ajax spits die hem net naast werkte. Daarmee is buiten een schot van Emanuelson (op de vuisten van Heijblok) zo’n beetje het hele Ajax verhaal wel verteld.

Haarlem zelfs beter
Haarlem speelde beter, verzorgder en creeerde ook meer kansen. Een schot van Cairo kon in de 18e minuut nog net geblokt worden en 6 minuten later pegelde Ten Heuvel de bal van zo’n 25 meter keihard op het doel van Stekelenburg. Gelukkig voor de Ajax keeper kwam de bal recht op hem af. De mooiste aanval van de 1e helft was ook van Haarlem kant. Een vlotte combinatie over vele schijven belandde voor de voeten van Cairo. Die zag Stekelenburg iets voor zijn doel staan en stifte de bal richting doel. De Ajax keeper kon er alleen maar naar kijken, maar de bal verdween echter net langs de verkeerde kant van de kruising.

Tweede helft
In de 2e helft, waarin veel werd gewisseld, bleef Haarlem simpel overeind. Ajax was machteloos en wist zich zelfs geen enkele grote kans te creeeren. De grootste kans van de wedstrijd kwam in de 71e minuut dan ook van Haarlem-zijde; Van Beelen legde de bal terug op de inkomende Ahahaoui. De topscorer van Haarlem schoof de bal echter net naast. Ook de ingevallen Verweij was een minuut later nog vlakbij een goal, maar zag zijn schot net naast zeilen. En zo bleef, het is belachelijk om het te zeggen, Ajax overeind

Na afloop liet Huntelaar voor de microfoon van Langs de Lijn weten zich niet druk te maken over de 0-0. ,,Zondag moeten we er staan. dan is het belangrijk. Op de training liep het de afgelopen dagen beter dan vandaag in de wedstrijd. Dat moeten we zondag beter doen. Vandaag was het niet goed.”

In de tweede helft mocht ook jongeling Schilder nog zijn debuut maken. ,,Hij moet de komende tijd laten zien waar hij het beste uit de verf komt; centraal achterin of als linkshalf” , aldus Danny Blind na afloop. Beide clubs speelden overigens met rouwbanden en hielden een minuut stilte voor de wedstrijd ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden oud-speler Kleton.

Klik hier voor het fotoverslag van F-side.nl

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Vermaelen, Juanfran, Rosales, Galasek (68.Lindenbergh), Maduro (46.De Jong), Emanuelson (68.Schilder), Rosenberg (61.Babel), Huntelaar (68.Charisteas).

Related posts