Nigel de Jong brengt bezoek aan Sevilla; geen overgang in winterstop

Nigel de Jong heeft zijn korte wintervakantie gebruikt om kennis te maken met Sevilla. Afgelopen maand gaf de Amsterdammer aan zijn aflopende contract bij Ajax niet te willen verlengen. De Jong zei toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in een grote Europese competitie en voelde te weinig vertrouwen in Amsterdam. Diverse clubs toonden interesse in de middenvelder, waaronder Celtic en Borussia Dortmund. De Schotse club wees hij resoluut af. De Jong sprak wel met voorzitter Gerd Niebaum van Borussia Dortmund. De Jong bezocht het bekerduel van Sevilla tegen Cádiz en sprak met de clubleiding. Van een overgang in januari is geen sprake. De nummer zeven van de Primera División zou De Jong pas komende zomer transfervrij willen overnemen. Sevilla overweegt niet om De Jong al tussentijds over te nemen.

De club zoekt op korte termijn naar een centrale verdediger en heeft daarbij volop geld te besteden. Sevilla verkocht recentelijk José Antonio Reyes aan Arsenal voor 35 miljoen euro, terwijl Julio Baptista en Sergio voor 50 miljoen euro naar Real Madrid vertrokken.

Related posts