Ajax onder 17 naar bekerfinale na winst tegen PSV

Ajax onder 17 kan het seizoen nog afsluiten met het winnen van de KNVB Beker. De ploeg van Dave Vos wist in de halve finale met 2-0 te winnen van PSV, waardoor Ajax in de finale uit zal komen. In die finale zal NEC/FC Oss de tegenstander zijn.

In de eerste helft op De Toekomst kregen beide ploegen genoeg kansen om te scoren. Daan Reiziger hield met uitstekende reddingen meerdere malen Ajax op de been, terwijl voorin het vizier niet op scherp stond. Na rust was Ajax echter heer en meester op het veld. Het kreeg ook een hoop kansen en uiteindelijk volgde in de 71e minuut de beloning dankzij een treffer van Ki-Jana Hoever. In de laatste minuut besliste Brian Brobbey de wedstrijd toen hij in het strafschopgebied werd neergehaald en vervolgens zelf de penalty binnen schoot.