Ajax kan ook in slotduel tegen Excelsior niet overtuigen maar herstelt zich na rust (incl. foto’s)

Ajax heeft het Eredivisie-seizoen afgesloten met een magere 1-2 overwinning bij Excelsior. De eerste helft verliep zoals een groot deel van dit seizoen; dramatisch. Ajax herstelde zich in de tweede helft: 1-2. De ploeg van Erik ten Hag beëindigt het seizoen als nummer twee.

App-gebruikers; bekijk de foto’s via deze link op onze website AjaxFanzone.nl

De eerste helft van Ajax in Rotterdam was er eentje om heel snel te vergeten. Ajax was met een aanvallende opstelling gestart waarbij zowel Kasper Dolberg als Klaas-Jan Huntelaar een plek in de spits had toebedeeld gekregen. Het tempo lag echter zo dramatisch laag. In de 20e minuut kwam het elftal van Ten Hag zelfs op achterstand. Een misverstand tussen keeper Kostas Lamprou en Matthijs de Ligt kwam Ajax duur te staan. De 18-jarige verdediger dacht Lamprou rustig aan te spelen, maar die had zijn doel net daarvoor verlaten: 1-0.b
Klaas Jan Huntelaar haalde het einde van de eerste helft niet, hij raakte geblesseerd en werd vervangen door David Neres. De Ajax-aanhang had toen al diverse malen het ‘slaap kindje slaap’ ingezet want wat Ajax liet zien was verschrikkelijk slecht en inspiratieloos. Waar Ten Hag en Van der Sar afgelopen weken aangaven progressie te zien vragen wij ons af of ze dan wel naar dezelfde wedstrijden zitten te kijken als wij als supporters?

In de tweede helft stelde Ajax wel snel orde op zaken. Hakim Ziyech deponeerde de bal in de 48e minuut met een fraaie trap op het hoofd van Justin Kluivert. De vleugelaanvaller kopte de gelijkmaker binnen: 1-1. Vijf minuten later werd Ziyech gevloerd. Dolberg schoot vanaf elf meter Ajax op voorsprong: 1-2. Daarna had de bal wederom op de stip gemoeten maar scheidsrechter nijhuis zag een zuivere handsbal over het hoofd.

In de slotfase van de tweede helft kwam Ajax nog goed weg. Ziyech haalde een bal van de lijn. In de blessuretijd miste Ziyech nog een enorme kans op de derde treffer, maar de overwinning van Ajax kwam niet meer in gevaar.