Van der Sar over komend seizoen: ‘We willen progressie zien, maar niet afhangend van een kampioenschap’

In gesprek met de NOS was Edwin van der Sar, in navolging van Marc Overmars, ook duidelijk wat er met de positie van hemzelf en die van Erik ten Hag gaat gebeuren. “Erik blijft trainer van Ajax en ik blijf directeur van Ajax. Die uitspraken in de winterstop zijn uit zijn verband gerukt,” gaf de algemeen directeur van Ajax aan.

Van der Sar ging dieper in op de uitspraken die hij in de winterstop deed en wat hij daarmee bedoelde. Waar na vier jaar droogte iedere Ajacied toch min of meer volgend seizoen een kampioenschap eist heeft Van der Sar het voor volgend seizoen opmerkelijk nog steeds over ontwikkelen aan speelstijl en progressie maken zonder eis voor een titel. “We wilden dichterbij PSV staan en dat is niet gelukt. We moeten nu zorgen dat er komende zomer een selectie staat die dat wel moet doen. We willen progressie zien, maar niet afhangend van een kampioenschap. Dit is een periode om te werken en te ontwikkelen aan een speelstijl en aan succes. Het ontwikkelen zijn we iedere dag mee bezig. Tot nu toe is dat onvoldoende en dat moet zeker beter.”

Related posts

80 Comments

  1. Mr Ajax

    Het is niet afhankelijk van het behalen van een kampioenschap en dit is dan de directeur van ons aller Ajax!

    1. Eppie

      Aub, die man is gewoon abdiluut niet geschikt als CEO. Kan de board dat aub inzien en hem dat duidelijk maken. Uitstekende keeper voor ons geweest en laat hem iets in Ijn kracht doen, maar als CEO vernachelt hij de club. En zeker nu hij ook nog eens liegt en niet opstapt is hij ook nog ongeloofwaardig geworden.
      Met een groep van 12 man gaan we nu bv voor hey eerst sinds vele jaren afzien van een seizoenskaart. Wordt absoluut niks met die man.

    1. Bakkie

      Hoezo, kom je naar het stadion voor een kampioenschap? Ik kom voor een mooie wedstrijd en goed voetbal

      1. Gert Bals

        Ik vrees alleen niet dat de progressie onder ten Hag goed voetbal gaat opleveren.

  2. Ajax 1

    Volgend jaar moet er een kampioenschap komen Edwin! Vijf jaar geen kampioen zou schandalig zijn met de mogelijkheden die Ajax heeft…

    1. dickst14

      Met de mogelijkheden van Ajax moeten ze minimaal 2 keer in 3 jaar kampioen worden. ben benieuwd of het komende seizoen de selectie eindelijk wel eens een keer op orde is voor het seizoen begint.

    2. Eppie

      We kunnen alleen het risico niet lopen dat dit weer gebeurt en dat risico is met hem te groot. Hij moet weg om de clib te redden

  3. AjaxKat

    “Dichterbij psv”? Wat lult ie uit zn nek. Onder FdB streden ze tot de laatste wedstrijd om het kampioenschap! Tis nu te hopen dat ze die laatste wedstrijden nog winnen.
    En wat betreft zn eerdere uitspraken over zn evaluatie; ik schreef het hier toen al dat hij er als algemeen directeur altijd wel weer een dusdanige draai aan kan geven zodat hij op zn plek kan blijven. Echt managerspraat; de wereld staat volgens hun in bloei terwijl die in de fik staat. Maar na de blammage van zondag denk ik dat ie niet te houden is om uit zn functie te worden gezet.

    1. beni

      Toen streden ze inderdaad om het kampioenschap maar was niet om aan te gluren zo slecht. En de rest liet het op een verschrikkelijke manier liggen. En in Europa een blamage.

          1. Moosie

            Eerlijk gezegd is het na 97 een puinhoop maar 96 was het laatste jaar dat er echt goed gespeeld werd daarna zie je wat de hooghartigheid van van Gaal ons gebracht heeft.

  4. El Salvador II

    Dat er nu geen kampioenschap is, betekent niet dat we geen progressie willen. Zo kan je het ook lezen. Fijn dat deze ras Ajacied blijft!

  5. Peter kopsterk

    Sorry edwin maar je straalt niks uit. Ik zou liever Van Gaal zien als alg directeur die straalt wat uit.

      1. Finidi

        Genetisch gemanipuleerde calimero met flaporen tjongejonge wat een slap gelul om maar te kunnen blijven zitten ook Ajaxonwaardig

    1. Moosie

      En waarom wil jij van Gaal de man heeft nergens bewezen geschikt te zijn als algemeen directeur sterker nog hij heeft bewezen ongeschikt te zijn als wat voor directeur dan maar ook.

  6. Gert Ajax

    Langzaam maar zeker zich terugtrekken van zijn mening en zichzelf beschermen.
    Wees een vent en stap op je bent ongeloofwaardig aan het worden en niet capabel voor deze functie?

  7. dennis78

    geen kampioen? Dan kan je net zo goed zeggen we gaan volgend seizoen voor plek 2 of 3. Volgens mij is hij al blij als niet degraderen. Ajax moet elk jaar voor het kampioenschap gaan.

    het is overduidelijk….gebrek aan inzicht.

  8. Wim Hobe

    Met deze trainer worden we ook volgend jaar niet kampioen, maar hem nu ontslaan kunnen zij eenvoudigweg niet maken, 4 trainers in één jaar, zou hen volkomen belachelijk maken. Trouwens waarmee zouden we kampioen moeten worden? De helft van het huidige team raken we misschien wel kwijt en voor je dan weer een ingespeeld nieuw team hebt ben je alweer een seizoen verder!!!

  9. Charka53

    wij willen ook progressie zien en een kampioenschap zoniet hebben jullie allen gefaald.

  10. Gert Bals

    Onze eigen Amsterdamse Renee wist het treffend te vertolken met een vooruitziende blik:

    Vuile huichelaar, pak jij je koffers maar
    en verdwijn voorgoed uit mijn (Ajax) leven.

  11. Cootje Adriaanse

    Gisteren met kromme tenen en volle schaamte zitten kijken/luisteren naar dit interview met Van der Sar.

    Wat heeft die vent een bord voor zijn kop. Ik vond hem al ongelofelijk arrogant overkomen met zijn interview na de uitschakeling tegen (wie was het ook alweer) in de voorronde Europa League, maar deze vent lijkt het probleem niet te willen zien.

    Wat een wanvertoning. Als hij blijft beginnen we seizoen 2018/2019 al met 3-0 achter!

  12. Gert Bals

    Beste Edwin, progressie staat gelijk aan een beter resultaat. Een beter resultaat in de competitie is …….. inderdaad. Progressie in het spel brengt automatisch betere resultaten. Ik twijfel alleen heel erg wat jij als gewenste progressie ziet.
    Is dat alleen het resultaat of ook hoe dat resultaat tot stand wordt gebracht. Hierin blijf je erg onduidelijk maar dat is logisch want dan kom je straks wederom overal onderuit.
    Jij bent een pluche liefhebber geworden net als Overmars. Peppie en Kokkie, snip en snap, kale en kokkie. Probleem is dat jullie totaal geen humor hebben en een mooie voetbalclub compleet naar de kloten helpen.

      1. Gert Bals

        Puur en alleen door jou moet ik teljens creatief zijn. Jij brengt persoonlijk de redactie telkens op de hoogte. Beetje laf gedrag maar ach …… niet verwonderlijk. Ik blijf bij keepers voor de duidelijkheid, ik verschuil me verder niet. Maar ja, het was weer goed topic gerelateerd je opmerking. Daar ben je tenslotte voorstander van. Wel je kop erbij houden he (A’dam humor).

    1. vak411

      nou AB.. ik ben wel fan van Overmars de laatste jaren. weet geweldig te verkopen. zeker jongens die niet te behouden zijn. aankopen gaan met de nieuwe scout ook steeds beter. ik denk dat schuurs een hele goede wordt. Dat out maar Overmars in wat mij betreft

      1. Gert Bals

        Vak411, Overmars koopt toch veel te veel. Het is de bedoeling dat je met je aankopen op zeker er op vooruit gaat en niet heel misschien en wie weet. Hij koopt ook veel te veel jonge spelers waardoor eigen spelers geen vertrouwen meer hebben in Ajax. Ajax gaat richting de 80 contractspelers en dat is belachelijk en de doodsteek voor een club. Dus nee, leuk dat Overmars ook centjes kan verdienen maar het gaat uiteindelijk om Ajax. Ik ben het dus niet met je eens ?. Was getekend …… Gert (met dank aan Litmanen).

  13. Zlatan4ever

    Van de Sar is niet geschikt voor zijn job als hij zegt dat een kampioenschap niet belangrijk is
    Ajax mist ieder seizoen voor de 1e prijs gaan

  14. BobbyHaarms

    Slechtste nieuws wat je kan bedenken voor de aankomende maanden. Man man man..

  15. Theo1976

    Wat een super negatieve reacties…. Is het Ziyech niet, dan wel Overmars of Sar…
    Ongelovelijk negativisme bij de “zogenaamde” supporters..
    ga eens achter je club staan…!!

    1. Gert Bals

      Beste Theo, dat “achter je club staan” hoort te beginnen bij Overmars en van der Sar. Dat ja-knikken en “is goed” is voor jou misschien prima maar niet voor mij. Ik heb ook in eigen werkleven altijd een broertje dood gehad aan meelopers en ja knikkers. Liever een flinke scherpe harde discussie dan er later achterkomen dat het fout is gelopen. Dat laatste gaat gewoon gebeuren bij Ajax. Dus achter je club staan prima maar dan moet de club wel zijn identiteit behouden en niet verkwanselen.

      1. Theo1976

        Vind jij het normaal hoe de zogenaamde supporters omgaan met Ziyech..?
        Je eigen spelers uitfluiten hoort niet..!!
        En dan spelers opwachten en confrontatie aangaan?
        Schandalig en totaal Ajax onwaardig

        1. Gert Bals

          Nee, dat vind ik niet maar daarom ga ik niet “blind” alles volgen wat Ajax doet. Overmars en can der Sar en ten Hag brengen in mijn ogen Ajax naar de afgrond. Neem ook nog eens alle verkeerde trai ers bij de jeugd en scholletje die is binnengehaald en ik vrees dat ik mijn cluppie volledig kwijt raak. Dan kom ik in opstand en laat dat horen.

    2. M800M

      Theo gast wordt wakker! Iedereen die achter ajax staat staat per definitie lijnrecht tegenover vd Sar. Hij maakt onze mooie club elk jaar verder kapot

  16. Finidi

    Zijn elftal, niks van em bij! Niet te geloven wat een opmerking en neem die schreuder ook mee naar tukkerland wat mij betreft, ben echt pistoff door nb de leiding gvd!

  17. toonvs

    Als ik het goed leest gaat hij samen met Ter Hag een nieuwe spel stijl ontwikkelen om kampioen te worden. Met andere woorden we stappen van onze Ajax stijl af we aanvallend voetbal naar robotten en computer voetbal toe. Heerlijk om dat te gaan zien. Cruyff draait zich zelf om in zijn graf. Alles wordt verkanseld wat een huichelaar die Sar zeg ongelofelijk .

  18. Ajaxfoort

    Ik denk dat van der Sar een beetje een vis op het droge is. Hij kronkelt en hapt naar adem. Gisteren zag hij er ook niet goed uit. Ik maak me zorgen. Het geeft aan dat een wereld keeper niet altijd ook een wereld directeur hoeft te zijn. Ajax moet altijd voor het kampioenschap gaan. Dat het dan niet altijd lukt hebben we gemerkt. Maar dit is taal van een directeur van een subtopper. En dat is Ajax toch niet, lijkt mij. Althans niet in de NL competitie. Op het Europese toneel maak ik me wel ernstige zorgen.

  19. Moosie

    het valt mij op dat zo gauw er in mijn ogen terechte kritiek is op deze zakkenvullers en verkwanselaars er meteen geroepen wordt dat het dan geen echte supporters betreft
    Ik kom en kwam al 39 jaar bij Ajax zat met nog 8000 man in de Meer toen de meeste van jullie nog niet eens in de ballen van je vader zwommen.
    Iedereen die heeft meemaakt wat de visie van Cruijff teweeg heeft gebracht vanaf 1980/81 weet dat dit voor Ajax in Europa de enige weg naar succes is want met aankopen alleen en countervoetbal ga je het niet redden tegen de grote buitenlandse clubs.
    Dat is waarom ik en vele van mijn leeftijdsgenoten al een paar jaar zien dat we sinds het wegsturen van Jonk en het verraden van Johan de club op een dood spoor zit.
    Ik snap dat veel jongeren graag ook een keer een cup willen winnen maar dan zul je dus trainers als Bosz niet weg moeten pesten en niet je identiteit van je jeugdopleiding willen laten veranderen in Chelsea light
    Dus zolang onze generatie nog leeft zullen velen met mij deze mening blijven verkondigen dus wen er maar aan.
    En denk ff na voordat je iemand voor nepsuporter uitmaakt want eerlijk gezegd heb je geen idee waar je het over hebt

    1. Gert Bals

      En ik ben van plan 120 te worden zonder dementie dus jullie hebben van mij nog zo’n 60 jaar last hier op het forum. Succes allemaal.

      1. KBouter

        AB…moeten ze nog 60 jaar jou aanhoren hiero ..dat trekt waarschijnlijk velen niet?

  20. JohnDoe77

    Tuurlijk blijft die lange zitten. Alleen toegevoegde waarde tot nu toe 0! Ook het busincident van zondag laat hij gewoon gebeuren; alle namen opschrijven en allemaal 5jr een stadionverbod!

  21. M800M

    Sar vieze huichelaar! Rot op man pisvent. Je daden zijn geen cent waard en je woord blijkbaar ook niet.

  22. Forever nr14

    Arrogante kwal, zeg met idd jank uitspraken! Echt om ziek van te worden en een ieder weer een worst voor te houden. Slapzak zeg…. opzouten en snel Louis aanstellen! Jezus wat word je hier misselijk van, van deze boolshit bah

  23. Forever nr14

    Moosie….. sluit me helemaal aan bij “ouwe” ? ik 1 jaar eerder man, juist en in mijn ogen enige betoog!

    1. Moosie

      Ok maar dan snap ik echt werkelijk niet waarom je Louis wilt aanstellen en al helemaal gezien je nickname.

  24. Bert Betondorp

    We willen progressie zien !., met ten Hag? Geef het toe de aanstellng was een vergissing. Nooit te laat om een echte Ajax coach aan te stellen voor komend seizoen

  25. Finidi

    Heb niet veel met v gaal hoor, ja de louis vd jaren 90 maar nu persiflage van zichzelf Moos

  26. Forever nr14

    Moosie, je hebt helemaal gelijk ik ben teleurgesteld in hoe het al jaren gaat binnen ons zo mooie club. Natuurlijk ben ik geen voorstander van Louis, maar soms denk ik wel eens dat daar iemand nodig is die het eens flink wakker schud, nu lopen er alleen maar ja knikkers en mensen die alleen maar aan hun centen denken.
    Zal mijn nickname nooit verloochenen natuurlijk.
    Maar niemand doet er ook maar iets mee nog wat al in en in triest is.

    1. Moosie

      Ik ben ervan overtuigd dat,dat juist de bedoeling is van Ossoleone en Henrichs daarom eerst Blind in de RVC en dan van Gaal AD maar dan weet je zeker dat het een puinhoop wordt
      Dat hebben we al geprobeerd was geen succes

  27. Johan

    Moedeloos wordt je ervan. Niks Cruijff, niks ajax-waardig, gewoon niks!
    Hopeloos.
    Gelukkig ben ik maar een supporter ?

  28. bukowski7709

    kan jordi geen algemeen directeur worden en peter bosz weer trainer, allebei contract voor 4 jaar en dan is kijken hoe het gaat, mag overmars van mij op de centjes blijven zitten…

  29. ArnoAjax

    Zometeen de Beker finale, Schaal is al uitgereikt! Ik voel mij zo leeg! Bedankt Sar, Overmars en ten Hag!!!

  30. Eppie

    Niemand wil je hier nog…ga alsjeblieft heel snel weg! Ik heb mijn seizoenskaart al niet meer verlengd omfat jij blijft en zonzullen er nog velen volgen

  31. Eppie

    Niemand wil je hier nog…ga alsjeblieft heel snel weg! Ik heb mijn seizoenskaart al niet meer verlengd omdat jij blijft en zo zullen er nog velen volgen

Comments are closed.